lørdag, juni 12, 2021

Pass på hunden i sola – den kan også bli brent

Mest lest nå

Det er ikke bare du som må være forsiktig mot overdreven soling – kjæledyr må også passe på ubeskyttet hud, advarer veterinær.

De aller fleste av oss er påpasselige med å smøre oss når det er kraftig sol, for å beskytte oss mot UV-stråler. Men det er kanskje ikke alle som vet at også de firbeinte må beskyttes mot sola.


Veterinær Aja Nafstad jobber på Horten Dyreklinikk og driver egen praksis med hjemmebesøk, samt nettsiden hundehelse.no.

Hun forteller ifølge NRK at hunder kan bli solbrente der de har lite pels og huden er tynn. Det kan være på innsiden eller kanten av ørene, på neseroten, på innsiden av bena og under buken og brystet. Hunder med lys hud blir lettere solbrent enn hunder med mørk hud.

Hunder kan også ta skade av for mye sol.

– Det gjelder spesielt de hundene som liker å ligge på siden og sole seg, sier Nafstad til NRK.

Hunder med hvit og rosa hud er mest utsatt. Og det å bli solbrent er ikke så annerledes for hunden enn det er for deg.

– Huden blir rød og flassete. I de alvorligste tilfellene kan hunden få blemmer. Hvis de væsker, trenger hunden behandling hos veterinær, sier Nafstad.

Kan få hudinfeksjon

Det som fort kan skje er at hunden slikker på sår og øm hud – dermed kan det utvikle seg en hudinfeksjon.

Veterinæren får ukentlige henvendelser fra hundeeiere i påsken og om sommeren.

Hun råder hundeeiere til å passe på at hunden har mulighet å gå og legge seg i skyggen. Er den glad i å ligge og sole seg så bør du som hundeeier begrense hvor lenge den kan gjøre det.

Det finnes også solkrem for hund, men du kan også bruke solkrem beregnet for barn. Pass da på at den ikke inneholder parfyme. Det kan være giftig for hunden å slikke i seg.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter