torsdag, februar 27, 2020
Meninger Pastor mener man kan se på ansiktet til Greta...

Pastor mener man kan se på ansiktet til Greta Thunberg at hun ikke er vel bevart

-

TV-pastor Jan Hanvold oppfordrer folk til å slutte å bry seg om klimaet – «Spis biff og fly som aldri før, for snart kommer Jesus.»

Jan Hanvold skaper stor furore med sine siste skriverier på Facebook. Han skriver blant annet at han kan se på uttrykket i ansiktet til Greta Thunberg at hun ikke er vel bevart.

«Og hisse opp barn over hele verden, til, å streike for klima og hjernevaske barna til, å tro på dette hysteriet. Personlig synes jeg synd på denne jenta, å ber for henne. At hun ikke skal ta mer skade av, å være et midtpunkt i dette medie-hysteriet», skriver Jan Hanvold.

Mener klimahysteriet er medieskapt

Han er veldig aktiv på Facebook og har mange tusen følgere der. Han skriver også at klimahysteriet bare er medieskapt.

LES OGSÅ: (Penge)predikant i (penge)trøbbel

«Bibelen sier at snart kommer Jesus, å oppretter sitt 1000-årige fredsrike. Så det er de gode nyhetene, verden går ikke under», skriver han.

«Så ikke vær bekymret for klima. Fortsett å spis din biff med god samvittighet. Fly som aldri før, få ikke fly skam», fortsetter han.

Får kritikk av kolleger

Atle Sommerfeldt er biskop i Borg bispedømme. Han har engasjert seg mye i klimasaken, og mener Hanvold er en falsk profet.

«Jan Hanvold er en falsk profet som bidrar til at klimakrisen blir verre for millioner», sier Sommerfeldt til NRK.

«Det er bare tullball det Hanvold skriver. Oppdraget vi har fått fra Gud er å forvalte det skaperverket vi er gitt på best mulig måte, sånn at vi overlater det i bedre stand enn det vi fikk det», sier han videre.

Ber folk komme til fornuft

Hanvold selv, skjønner ikke hva Sommerfeldt mener.

LES OGSÅ: Kommunen vil stenge Visjon Norge

«Når biskopen kaller meg en falsk profet, må han gjerne gjøre det. Selv har jeg aldri kalt meg selv en profet. Jeg bare reflekterer over hysteriet og ber folk komme til sunn fornuft», skriver Hanvold i en e-post til NRK.

I et nytt innlegg på Facebook hevder Hanvold at Greta Thunberg blir misbrukt som en frontfigur for det han kaller for klimahysteriet.

«Når jeg får en masse oppmerksomhet angående Klima hysteriet. Er det jo fordi jeg med flere av meg mener at Greta, er misbrukt i dette store klima hysteriet. Som jeg mener, at en misbruker barn i denne klima saken. Selvfølgelig er jeg imot forurensning og at vi skal ta vare på jord kloden. Men når ting blir over dimensjonert, å en sier til barna, at verden går under om 12 år. Er dette ikke fakta som blir presentert. Men klimahysteriet, gjør barn fortvilet.»

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Krydderurten koriander – elsk eller hat?

Koriander er en aromatisk krydderurt der både bladene og frøene kan brukes som krydder. Den er svært smaksrik og brukes spesielt mye i sør-østasiatiske...

Nå har Koronaviruset nådd Norge – dette må du passe på

Nå har Koronaviruset nådd Norge. En kvinne i Tromsø er smittet. Det er Folkehelseinstituttet og Tromsø kommune som onsdag kveld melder dette. Folkehelseinstituttet (FHI) holdt...