in ,

Pastoren i Knutby er løslatt fra fengsel

For 18 år siden rystet Knutby-saken Norge og Sverige. Pastoren som ble dømt for å ha medvirket i drapet på sin egen kone er nå sluppet ut av fengsel etter endt soning.

10. januar 2004 ble Alexandra Fossmo funnet skutt og drept i sin egen seng i Knutby i Sverige. Daniel Linde, som var bosatt i nabohuset, overlevde drapsforsøket mot ham.

Den påfølgende dagen ble barnepiken Sara Svensson pågrepet. Wikipedia skriver at hun ble mistenkt for drap og drapsforsøk. Svensson kom med en tilståelse.


28. januar 2004 ble den norskættede pinsemenighetspastoren Helge Fossmo pågrepet. Fossmo ble mistenkt for medvirkning til drap og drapsforsøk. I et TV-intervju i 2006 tilstod Helge Fossmo ifølge NRK at han hadde presset sin elskerinne Svensson til å utføre ugjerningene. Gjennom flere anonyme tekstmeldinger lykkes han med å overbevise henne om at det var Guds vilje at hun skulle drepe.

Sara Svensson ble dømt til psykiatrisk behandling på ubestemt tid. Helge Fossmo ble dømt til livsvarig fengsel for medvirkning til drap og drapsforsøk.

Nå er Fossmo løslatt etter 18 år i fengsel. VG skriver at en domstol i Örebro reduserte i 2019 livstidsdommen til 26 års fengsel, noe som innebar at han ville bli prøveløslatt etter 18 år.

– Etter å ha sonet 18 år nå, har han selv fått kutte fotlenken selv og skal nå ut til et liv som fri mann, sier Helge Fossmos advokat Anton Strand til Expressen.

Den svenske avisa forteller at Fossmo allerede i april i fjor har bodd på et hjem som er en overgang mellom fengsel og et vanlig sivilt liv. Betinget løslatelse skjer normalt etter at to tredjedeler av straffen er sonet.

Kriminalomsorgen i Sverige uttalte i sitt vedtak om overgangsbolig at Helge Fossmo hadde behov for en gradvis overgang fra institusjonen til et liv i frihet. Det skriver SVT Nyheter ifølge Expressen.

Søndag ble Fossmo prøveløslatt.

– Han bor i en mellomstor svensk by og har bolig og arbeid, sier advokaten hans.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Vil ikke lenger forbindes med stygg fugl – Erdogan krever at Tyrkia skal bytte navn

Skadene etter Gyda vil passere 100 millioner