onsdag, januar 22, 2020
Familie Pedagog: - Barna våre skal aldri hentes etter klokken...

Pedagog: – Barna våre skal aldri hentes etter klokken 15. Les hvordan de får det til

-

I denne familien har barna aldri blitt hentet verken i barnehagen eller på SFO etter klokken 15. Familien har lange ettermiddager sammen. Nå mener pedagogen at så godt som alle kan få det som dem.

Den danske pedagogen Jesper Koerstz Jensen, mener at del aller fleste kan få tid til å drikke kakao og spille Ludo med barna på en helt vanlig mandag ettermiddag. Man må bare velge bort noe.

«De tre vanskeligste tingene å velge bort, tror jeg er bolig, materielle goder og karriereidentitet, skriver Jesper i et innlegg på Information.

Selv kan han og kona hver dag spørre syvåringen om han vil bli hentet rett etter skolen, eller om han vil på SFO.

«Og min påstand er at sånn kunne mange familier også ha det, hvis man virkelig ville», skriver han videre.

Må ikke ha stor bolig

Jesper undrer seg over hvorfor ikke flere barnefamilier velger å prioritere som dem.

Det handler om prioriteringer mener Jesper. Foto: Canva

«Jeg tror det handler om at de ikke vil det nok. At de syns det er vanskelig å velge bort», sier han, og ramser opp hvordan boligdrømmen er vanskelig å droppe for mange:

LES OGSÅTilda (2) ble kvalt i dødsfelle i barnehagen – nå advarer moren andre småbarnsforeldre

«Boligen først. I Danmark tenker de fleste at de må bo i et stort hus når de får barn. Far og mor skal kunne sitte og nyte et glass rødvin på verandaen mens barna hopper på den store trampolinen i hagen. Barna skal legges på hvert sitt soverom, og det skal være plass til at man kan leve og puste på minimum 150 kvadratmeter», skriver han.

Lykkelig på Mallorca

«I tillegg skal vi ha råd til en masse andre goder. Vi har lært av våre besteforeldre at man er lykkelig når man har råd til å dra til Mallorca om sommeren. Og vi har funnet ut at det er minst like gøy å dra på skiferie og storbyferie. Vi skal også ha den nyeste telefonen. Og en bra bærbar pc. Og en bil», skriver pedagogen, før han avslutter:

«Jeg tror de fleste barn gjerne ville ha byttet en bil, en iPad og et eget rom mot en daglig time mer sammen med mor eller far.»

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Dette skjer i kroppen din når du drikker kaffe

Mange av oss er avhengig av en kaffekopp når vi står opp om morgenen. Foruten å gjøre oss mer våken gir den varme drikken...

Nytt håp: Nyoppdaget celle kan muligens bekjempe alle type kreftformer

I følge BBC har en gruppe forskere fra Cardiff University i Wales nylig oppdaget en ny celle som skal kunne bekjempe de fleste typer...

Dolph Lundgrens nye, norske kjæreste om aldersforskjellen: – Det er litt rart

Men selv om norske Emma Krokdal (24) syns det er litt rart, er det ikke noe hun tenker mye over. Dessuten syns hun Dolph...