Jonas Harrysson fra Sverige har jobbet som pedagog i barneskolen i snart 16 år. Gjennom disse årene har han merket en stor forandring når det gjelder hvordan foreldre oppdrar sine barn.

Pedagogen mener at forandringen er tydelig: dagens foreldre syr puter under armene på barna og server de så mye at de ikke lenger vet hvordan de skal kjede seg.

Jonas bestemte seg for å poste et innlegg på Facebook hvor han trekker frem tre punkter som han mener er viktig å ta tak i for dagens foreldre.

pedagog advarer
Jonas mener at foreldre bør stramme opp oppdragelsen av barna sine.

Nummer 1: Barn har veldig vanskelig for å akseptere at noe er kjedelig! Det må skje noe hele tiden. Vær så snill. Slutt å dulle deres barn i hjel, det er ikke farlig for barn å kjede seg litt. Om man ikke kan kjede seg så blir heller ikke det «morsomme» veldig morsomt i lengden.

Nummer 2: Jeg treffer mange foreldre som er sååå stolt av at deres barn kan lese og regne på førskolen. Lese og regne lærer de seg tidsnok. Lær dem heller å leke, vær en bra lekekamerat som deler leken med dem istedet.

Nummer 3: Mange barn har vanskelig for å vise takknemlighet ovenfor både andre barn og voksne. «Er det mulig å få noe ekstra», er dessverre ofte det første spørsmålet. Eller: «Får jeg bare ta en!?» Hva skjedde med TAKK? Takk for maten, takk for skyssen, osv.

Jeg har selv ingen barn enda, men om jeg får det i fremtiden så skal jeg lære de å leke, være en kamerat, vise takknemlighet og lære de at man kan kjede seg av og til. Når de har lært seg dette så skal de få lære seg å lese og regne.

Er du enig med Jonas? Del innlegget videre!

Loading…