in ,

Pedagog har fått nok av foreldre som syr puter under armene til barna

Jonas Harrysson fra Sverige har jobbet som pedagog i barneskolen i over 20 år. I løpet av disse årene har han merket en stor forandring når det gjelder hvordan foreldre oppdrar sine barn.

Pedagogen mener at forandringen er tydelig: dagens foreldre syr puter under armene på barna og gjør så mye for dem at barn ikke lenger vet hvordan de skal kjede seg.

Jonas bestemte seg for å poste et innlegg på Facebook hvor han trekker frem tre punkter som han mener er viktig å ta tak i for dagens foreldre.


pedagog advarer
Jonas mener at foreldre bør stramme opp oppdragelsen av barna sine. Foto: Privat

Nummer 1: Barn har veldig vanskelig for å akseptere at noe er kjedelig! Det må skje noe hele tiden. Vær så snill. Slutt å dulle deres barn ihjel, det er ikke farlig for barn å kjede seg litt. Om man ikke kan kjede seg så blir heller ikke det «morsomme» veldig morsomt i lengden.

Nummer 2: Jeg treffer mange foreldre som er sååå stolt av at deres barn kan lese og regne på førskolen. Lese og regne lærer de seg tidsnok. Lær dem heller å leke, vær en bra lekekamerat som deler leken med dem istedet.

Nummer 3: Mange barn har vanskelig for å vise takknemlighet ovenfor både andre barn og voksne. «Er det mulig å få noe ekstra», er dessverre ofte det første spørsmålet. Eller: «Får jeg bare ta en!?» Hva skjedde med TAKK? Takk for maten, takk for skyssen, osv.

Jeg har selv ingen barn enda, men om jeg får det i fremtiden så skal jeg lære de å leke, være en kamerat, vise takknemlighet og lære de at man kan kjede seg av og til. Når de har lært seg dette så skal de få lære seg å lese og regne.

Ikke blitt bedre

Det virale innlegget til Jonas ble skrevet i 2015 men er fremdeles en aktuell problemstilling i dag.

LES OGSÅ: Ekspert: Dagens barneoppdragelse er fullstendig krise – Her er 5 tips alle småbarnsforeldre burde få med seg

Til Sosialnytt forteller Jonas Harrysson at situasjonen ikke har endret seg de siste årene.

«Dessverre må jeg si at jeg ikke synes det har blitt noe bedre. Men jeg/vi jobber hver dag med å lære elevene hvordan man skal være mot sine medmennesker. Så vi gir ikke opp,» sier han til Sosialnytt.

Er du enig med Jonas? Del innlegget videre!

I denne videoen vil du få forklart hvorfor over tusen lærere streiker spredt rundt over hele Norge:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

VIDEO: Dronning Elizabeths begravelse: kisten bæres til Westminister Hall

spiser sjokolade

Frustrert småbarnspappa ber Nidar lage sjokoladepapir som ikke bråker