torsdag, februar 27, 2020
Familie Pedagog har fått nok av foreldre som syr puter...

Pedagog har fått nok av foreldre som syr puter under armene til barna

-

Jonas Harrysson fra Sverige har jobbet som pedagog i barneskolen i snart 20 år. I løpet av disse årene har han merket en stor forandring når det gjelder hvordan foreldre oppdrar sine barn.

Pedagogen mener at forandringen er tydelig: dagens foreldre syr puter under armene på barna og gjør så mye for dem at barn ikke lenger vet hvordan de skal kjede seg.

Jonas bestemte seg for å poste et innlegg på Facebook hvor han trekker frem tre punkter som han mener er viktig å ta tak i for dagens foreldre.

pedagog advarer
Jonas mener at foreldre bør stramme opp oppdragelsen av barna sine. Foto: Privat

Nummer 1: Barn har veldig vanskelig for å akseptere at noe er kjedelig! Det må skje noe hele tiden. Vær så snill. Slutt å dulle deres barn ihjel, det er ikke farlig for barn å kjede seg litt. Om man ikke kan kjede seg så blir heller ikke det «morsomme» veldig morsomt i lengden.

Nummer 2: Jeg treffer mange foreldre som er sååå stolt av at deres barn kan lese og regne på førskolen. Lese og regne lærer de seg tidsnok. Lær dem heller å leke, vær en bra lekekamerat som deler leken med dem istedet.

Nummer 3: Mange barn har vanskelig for å vise takknemlighet ovenfor både andre barn og voksne. «Er det mulig å få noe ekstra», er dessverre ofte det første spørsmålet. Eller: «Får jeg bare ta en!?» Hva skjedde med TAKK? Takk for maten, takk for skyssen, osv.

Jeg har selv ingen barn enda, men om jeg får det i fremtiden så skal jeg lære de å leke, være en kamerat, vise takknemlighet og lære de at man kan kjede seg av og til. Når de har lært seg dette så skal de få lære seg å lese og regne.

Ikke blitt bedre

Det virale innlegget til Jonas ble skrevet i 2015 men er fremdeles en aktuell problemstilling i dag.

LES OGSÅ: Ekspert: Dagens barneoppdragelse er fullstendig krise – Her er 5 tips alle småbarnsforeldre burde få med seg

Til Sosialnytt forteller Jonas Harrysson at situasjonen ikke har endret seg de siste årene.

«Dessverre må jeg si at jeg ikke synes det har blitt noe bedre. Men jeg/vi jobber hver dag med å lære elevene hvordan man skal være mot sine medmennesker. Så vi gir ikke opp,» sier han til Sosialnytt.

Er du enig med Jonas? Del innlegget videre!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Krydderurten koriander – elsk eller hat?

Koriander er en aromatisk krydderurt der både bladene og frøene kan brukes som krydder. Den er svært smaksrik og brukes spesielt mye i sør-østasiatiske...

Nå har Koronaviruset nådd Norge – dette må du passe på

Nå har Koronaviruset nådd Norge. En kvinne i Tromsø er smittet. Det er Folkehelseinstituttet og Tromsø kommune som onsdag kveld melder dette. Folkehelseinstituttet (FHI) holdt...