torsdag, april 2, 2020

(Penge)predikant i (penge)trøbbel

Mest lest nå

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Den kjente predikanten og pastoren Jan Hanvold gikk sent søndag ut med en melding til alle ansatte i TV Visjon Norge som langt på vei antydet innskrenkninger og potensielt oppsigelser i firmaet.

«Vi ønsker at alle fast ansatte møter til kick off i morgen mandag. Da vi som bedrift må gå til innskjerpelser og eventuelt oppsigelser» skrev Hanvold i innlegget som først ble omtalt av NRK.

Visjon Norge er Norges største kristne TV-kanalen og pastoren har flere ganger vært i hardt vær, hovedsakelig på grunn av sine omstridte finansieringsmetoder, hvor det ofte har vært snakk om velsignelser mot betaling. Noe Hanvold har fått mye kritikk for.

TV Kanalen hadde i fjor 68 fast ansatte i tillegg til et ukjent antall frivillige som arbeider ulønnet på eget initiativ. Videre fortelles det at TV kanalens sentralbord mottok over 100.000 telefonoppkall i 2017.

I følge NRK har selskapet betydelige beløp utestående hos flere andre selskaper og datterselskaper, også disse eiet eller styrt av Hanvold enten i form av eier, styremedlem eller leder av styret. Disse beløpene skal samlet være på over 18 millioner kroner.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med Hanvold rundt denne situasjonen, men Hanvold ønsker ikke kommentere direkte til kanalen.

Tilsvar på Facebook

Hanevold har imidlertid publisert et innlegg på Facebook hvor han kommenterer forholdene.

Foto: Facebook

– Igjen prøver NRK å lage drama. Ved at jeg har sent ut en E-mail til våre ansatte. Hvor jeg skriver at p.g.a inntektsvikt og til nå et stort underskudd. Må vi gå til innskrenkninger, med oppsigelser og permisjoner. Dette gjør vi ifølge norsk arbeidsrett. At vi er forpliktet til, å informere de ansatte, om eventuelt fremtidig oppsigelser og permisjoner. Dette møte har vi hatt nå, vi tror at som mange ganger før vil underskuddet vi har, bli vendt til overskudd i løpet av året. Så foreløpig blir ingen sagt opp, eller gå ut i permisjon. Vi er jo så takknemlig for all medie oppmerksomhet, vi får. Om vi skulle betalt for all den reklamen vi får i media. For oss så er det Rom 8:28 som gjelder. Må dere alle ha en velsignet dag. Og husk vi lever i beste velgående, skriver han på Facebook.

Har også problemer med kommunen 

Forrige uke ble det også kjent at Visjon Norge har problemer med kommunen. Lokalene de produserer TV i er nemlig ikke godkjent til tv-produksjon.

Visjon Norge har fått frist til 5 november til å rette opp i forholdene. De kan i følge kommunen ikke forvente seg å få dispensasjon for fortsatt å bruke bygget til tv-virksomhet.

– Redegjørelsen deres har ikke endret vår oppfatning av saken. Hvis det ikke skjer noe før fristen i november, må virksomheten i ytterste konsekvens opphøre. Visjon Norge må finne seg et annet sted å være, sa Milla Flesche til NRK.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

EU-politiker hever stemmen – Steng dyremarkedene i Kina nå!

Den svenske EU-parlamentarikeren Fredrick Federly vil stenge dyremarkedene i Kina, skriver han i en debattartikkel i svenske Expressen. Det har vært mange spekulasjoner rundt oppstandelsen...

Nå bør du bytte strømavtale – prisene er historisk lave

Spotprisene på strøm er historisk lave, og det er store forskjeller mellom dyreste og billigste avtale. Nå oppfordrer forbrukerrådet alle til å bytte avtale. Strømprisene...