Penisbleking tar av i Thailand – joda, du leste riktig

1756

Thailandske menn går en lysende fremtid i møte – vel, på en måte i hvert fall.

Rundt hundre menn i måneden besøker nemlig Lelux Hospital i Bangkok med det formål for øyet å bleke penisen sin. Hver laserbehandling koster $650, og det skal fem behandlinger til for å oppnå ønsket effekt.

Sykehuset lanserte behandlingen i juli i fjor, og det er forventet en eksplosiv økning i interessen.

Foto: LELUX HOSPITAL/AFP/GETTY IMAGES

– Vi har svært mange kunder som ønsker å bestille bleking av penis, forteller Popol Tansakul, hospitalets talsmann, til Daily News i Bangkok.

Mange thailendere ser nemlig på lys hud som et tegn på høyere status, og Lelus Hospital har bleket hud i flere år allerede, men først nylig begynte de altså å bleke de mer intime delene av kroppen. Etter at en mannlig kunde klaget over at penis var alt for mørk til hans kones smak.

Foto: LELUX HOSPITAL/AFP/GETTY IMAGES

– Det er svært mange som ber om denne type behandling nå, forteller Bunthita Wattanasiri, ansvarlig for Lelux Hospitals skinn- og hudavdeling og fortsetter; – Vi har over hundre forespørsler i måneden. Tre fire stykker hver eneste dag.

De fleste klientene er mellom 22 og 55 år, mange av dem fra det thailandske LGBTQ-miljøet.

– Det sier seg selv at vi må være veldig forsiktige med dette – det er tross alt et sensitivt område på kroppen, avslutter Bunthita.

Helt upåaktet hen har penisblekingen imidlertid ikke gått, og for mange thailendere er det et kontroversielt tema. Praksisen med å endre hudfargen til lysere enn hva den egentlig er fører ofte til påstander om rasisme i de sosiale medier.

“Å bleke penis er et prakteksempel på #whiteprivilege, #WhiteSupremacy, kolonialisering og kulturell ødeleggelse utført av hvite mennesker i #POC. #asia #racism #colonialism,” posted @sweatyinbkk.»

Hva synes du? Er det greit å endre farge på penis, eller andre kjønnsorganer for den saks skyld, hvis man ønsker det?

SISTE NYTT