Hjem Meninger Den pensjonerte læreren har skrevet et brev som er stilet til alle foreldre

Den pensjonerte læreren har skrevet et brev som er stilet til alle foreldre

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

De fleste har en mening om foreldrerollen og dagens skolesystem, det er ikke sjelden man ser diskusjoner rundt dette emnet i aviser og på internett.

En pensjonert lærer ble lei av det hun betraktet som problemet, og skrev et brev til en lokalavis.

«Som pensjonert lærer, er jeg lei av folk som ikke vet noe om den lokale skolen eller har vært i et klasserom siden de var liten, men fortsatt tror de vet hvordan skolesystemet bør fungere.

Lærerne er ikke problemet! Foreldrene er problemet!

De lærer ikke barna hvordan de skal oppføre seg, hva det vil si å vise respekt og hvordan forholde sammen med andre. Barna kommer til skolen i sko som koster mer enn lærerens kjole, men har ingen penn eller papir. Hvem gir dem dette? 

Når du anser skolen og skolesystemet som ‘mislykket’- ta en titt på foreldrene og elevene. Kommer foreldrene på foreldremøter? Prater de regelmessig med læreren? Passer de på at barna er forberedt til skoledagen ved å pakke med det de trenger til en skoledag? Sørger de for at barne gjør lekser? 

Har de oppdaterte telefonnummer til skolen? Deltar elevene i timene? Gjør de lekser? Lytter elevene i klassen, eller er de kilden til distraksjon i timene?

Når du ser på disse faktorene, vil du innse at det ikke er skolen som mislykkes – det er foreldrene. Lærere kan ikke gjøre både sin og foreldrenes jobb. Ingenting vil forbedres før foreldrene gjør jobben sin!»

LES OGSÅ: Rektoren innførte disiplin og strenge krav – Elevenes karakterer gikk rett til værs

Hva mener du? Har den pensjonerte læreren et poeng? Bruk kommentarfeltet på Facebook for å si din mening. 

LES OGSÅ: Ekspert: Dagens barneoppdragelse er fullstendig krise – Her er 5 tips alle småbarnsforeldre burde få med seg

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com