Ingen stanset og spurte hvordan det gikk med den eldre mannen som lå på gangveien – ikke før brødrene Elmer (10) og Edwin (11) kom forbi.

– Vi så han hadde ramlet og det så ut som om han hadde vondt i ryggen forteller Elmer.

Det skulle vise seg at mannen hadde blitt overfalt av tre menn – og de to guttene ble hans redning.

Brødrene Elmer og Edwin var på vei til en venn i Torshälla, like nord for Eskilstuna i Sverige, da de ble oppmerksomme på en eldre mann som lå hjelpeløs på gangstien. De la merke til at flere voksne bare gikk rett forbi ham – uten en gang å spørre ham om alt var ok.

gammel mann
Illustrasjonsfoto fra Etsy

De kunne se han var tydelig sjokkert og hadde grått.

I begynnelsen svarte ikke den eldre mannen på brødrenes henvendelse, han var rett og slett satt ut av situasjonen. Når brødrene så også fikk øye på den ødelagte rullatoren som lå i nærheten, forsto de at han ikke bare hadde ramlet. Han var blitt overfalt av tre menn, og de hadde sparket i stykker rullatoren hans.

– Vi satte tilbake kurven hans og forsøkte å sette på igjen de hjulene som hadde falt av, forteller Elmer til den svenske avisen Aftonbladet og fortsetter:

– Han så takknemlig ut og prøvde å smile, men han var sjokkert og man kunne se han hadde grått.

LES OGSÅ: Den svenske kokkens herlige initiativ: Lar pensjonister spise gratis i restauranten hans!

Nå regnes Elmer og Edwin som Svenska Hjältar, nettopp fordi de ikke nølte med å hjelpe til da ingen andre gjorde det.

Hadde det ikke vært for disse barmhjertige brødrenes hjelp er det ikke godt å vite hvor lenge den eldre mannen hadde blitt liggende hjelpeløs på gangstien. Takk og pris for at det finnes barn med både empati og vilje til å bidra der det trenges.

Nå hylles brødrene for sin innsats, og det kan vel ikke sies å være annet enn vel fortjent. Del og lik hvis du er enig!