Hjem Historier fra livet Pensjonistene Lena og Birgitta flyttet sammen for å spare penger og være mindre ensom

Pensjonistene Lena og Birgitta flyttet sammen for å spare penger og være mindre ensom

Naboene Lena Forselius og Birgitta Johansson var lei av høy husleie og å spise middag alene. Løsningen? De flyttet sammen!

– Nå slipper vi å spise havregrøt hver dag. Noen ganger unner vi oss fisk og en flaske vin, sier de to venninnene til svenske Aftonbladet.

De to ble kjent med hverandre i 2017, da de møttes på sine daglige lufteturer med hundene sine. Begge to er pensjonister, og begge bor alene. Noe de synes var en stusselig tilværelse. Det å for eksempel lage middag til bare seg selv ga ingen glede.

Da ble leiemarkedet ble dyrere ble de merkbart for de to pensjonistene.

– En kveld jeg skulle legge meg tenkte jeg på hvor godt vi passet sammen og om vi kanskje skulle dele leilighet og dermed også alle kostnadene. Neste dag spurte jeg Birgitta om vi skulle flytte sammen og hun sa ja med en gang, sier Lena og ler.

For Birgitta var svaret åpenbart.

– Som Lena sier så møttes vi hele tiden og jeg visste at det ville bli halvparten av det vi hadde til felles i utgifter. Det er selvsagt hyggeligere og å ha litt penger til overs til andre ting, sier hun til den svenske avisen.

Anbefales til andre

De to forteller at de er mye lykkeligere i hverandres selskap enn å være alene. Og samtidig sparer de masse penger.

Før Lena og Birgitta flyttet sammen betalte de over 7.000 kroner hver i husleie. I tillegg kom strøm utenom. I dag betaler de 8500 kroner for leiligheten de deler på. Det sier seg selv at det blir en helt annen økonomisk situasjon.

Lena og Birgitta deler nesten alt unntatt seng. Hvis du vil være alene en stund, kan du alltids gå inn på rommet ditt, sier Birgitta.

Men det å bo sammen gjør også at de sparer andre utgifter. For eksempel på mat.

– Vi sparer penger også når det kommer til mat. Dessuten spiser vi mye bedre og sunnere mat fordi vi har råd til det noen ganger. Nå slipper vi å spise havregrøt hver dag. Vi elsker begge fisk, men det er ikke billig i disse dager. Men det kan vi unne oss av og til og da kjøper vi som regel torsk eller laks. Det blir også en flaske vin av og til, sier Birgitta Johansson og fortsetter:

– Vi spiser også mer grønt, noe vi ikke gjorde før. Du hadde rett og slett ikke råd til å kjøpe så mye grønnsaker. Emballasjen er også så stor og alt er nesten utelukkende tilpasset barnefamilier. Da kjøper du ikke så store ting.

De to venninnene forteller at mange har trodd at de har blitt et kjærestepar. Det må de bare le av og sier at folk får tro hva de vil. De er bare to gode venninner som ikke vil bo alene.

– Det er så fint og godt å være to og man kan også hjelpe hverandre, sier de.

LES OGSÅ: Anna (73) lever i ensomhet – Jeg har ikke fått en klem på 10 år

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com