Forsiden Historier fra livet Pensjonistene ville ikke på pleiehjem - kjøpte minihus på hjul og tok...

Pensjonistene ville ikke på pleiehjem – kjøpte minihus på hjul og tok landeveien fatt istedet

Da pensjonistene ble forespeilet en fremtid på pleiehjem tok de et høyst uventet valg. De solgte alt de eide – og flyttet inn i små hus på hjul.

Du har sikkert sett artikler om unge mennesker som bygger sine egne mobile hjem de reiser land og strand rundt med. Enten fordi de liker livsstilen, eller fordi de studerer og ønsker å begrense boutgiftene så mye som mulig.

En gruppe pensjonister i USA mente det var en god idé de også, og da familien begynte å snakke om kanskje det ville være tid for dem å slå seg til ro på et pleiehjem – eller i det minste en mindre leilighet enn et kjempedigert hus – var valget enkelt. De solgte alt de ikke absolutt måtte eie, og kjøpte seg hvert sitt lille hus på hjul. Som har alle de bekvemmeligheter de kan ønske seg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coze Living (@cozeliving) on

Reklame

Minihusene på hjul har absolutt alt hva man normalt finner i et hjem – bare mindre. Idéen bak hele konseptet med minihus er at man skal kunne leve for mindre. Det er mer miljøvennlig, rimeligere og avstressende da forbruket er betraktelig mindre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tumbleweed Tiny House Company (@tumbleweedhouses) on

Flere og flere i aldersgruppen 50 til 70 år i USA velger å bosette seg i denne typen minihus da det er en fin måte for pensjonister og andre eldre å fortsatt kunne eie sine egne boliger uten å måtte kjøpe en leilighet eller flytte på pleiehjem.

LES OGSÅ
Da de kom hjem fra Disneyland, kastet den fem år gamle datteren opp. 20 timer senere, var hun død

Boligene er svært enkle å tilpasse slik at de dekker de fleste behov, også for eldre mennesker som kan finne det litt vanskelig å klare seg på egenhånd. Dessuten kan de innredes på en slik måte at man også kan tjene noen kroner uten å ha de helt store utleggene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aardvark Event Logistics (@aardvarkmobiletours) on

I videoen nedenfor får du et innblikk i hvordan tre italienske kvinner har gjort det, der de farter USA rundt med sine Minihus på slep. Og de tjener til og med litt ekstra lommepenger ved å selge hjemmelaget italiensk mat underveis.

Hva tror du? Ville du kunne klare deg i et slikt minihus på hjul når du blir eldre? Del gjerne artikkelen å andre også ser at det faktisk er mulig å leve på denne måten – selv som pensjonist.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT