torsdag, januar 23, 2020
Historier fra livet Pensjonistene ville ikke på pleiehjem - kjøpte minihus på...

Pensjonistene ville ikke på pleiehjem – kjøpte minihus på hjul og tok landeveien fatt istedet

-

Da pensjonistene ble forespeilet en fremtid på pleiehjem tok de et høyst uventet valg. De solgte alt de eide – og flyttet inn i små hus på hjul.

Du har sikkert sett artikler om unge mennesker som bygger sine egne mobile hjem de reiser land og strand rundt med. Enten fordi de liker livsstilen, eller fordi de studerer og ønsker å begrense boutgiftene så mye som mulig.

En gruppe pensjonister i USA mente det var en god idé de også, og da familien begynte å snakke om kanskje det ville være tid for dem å slå seg til ro på et pleiehjem – eller i det minste en mindre leilighet enn et kjempedigert hus – var valget enkelt. De solgte alt de ikke absolutt måtte eie, og kjøpte seg hvert sitt lille hus på hjul. Som har alle de bekvemmeligheter de kan ønske seg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coze Living (@cozeliving) on

Minihusene på hjul har absolutt alt hva man normalt finner i et hjem – bare mindre. Idéen bak hele konseptet med minihus er at man skal kunne leve for mindre. Det er mer miljøvennlig, rimeligere og avstressende da forbruket er betraktelig mindre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tumbleweed Tiny House Company (@tumbleweedhouses) on

Flere og flere i aldersgruppen 50 til 70 år i USA velger å bosette seg i denne typen minihus da det er en fin måte for pensjonister og andre eldre å fortsatt kunne eie sine egne boliger uten å måtte kjøpe en leilighet eller flytte på pleiehjem.

Boligene er svært enkle å tilpasse slik at de dekker de fleste behov, også for eldre mennesker som kan finne det litt vanskelig å klare seg på egenhånd. Dessuten kan de innredes på en slik måte at man også kan tjene noen kroner uten å ha de helt store utleggene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aardvark Event Logistics (@aardvarkmobiletours) on

I videoen nedenfor får du et innblikk i hvordan tre italienske kvinner har gjort det, der de farter USA rundt med sine Minihus på slep. Og de tjener til og med litt ekstra lommepenger ved å selge hjemmelaget italiensk mat underveis.

Hva tror du? Ville du kunne klare deg i et slikt minihus på hjul når du blir eldre? Del gjerne artikkelen å andre også ser at det faktisk er mulig å leve på denne måten – selv som pensjonist.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kong Harald er friskmeldt

Kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet tidligere denne måneden på grunn av svimmelhet. Han har vært sykemeldt siden. I dag kom gladmeldingen om at...

Bjørn Einar Romøren med en god og en dårlig nyhet

Bjørn Einar Romøren (38) har delt både oppturer og nedturer med fansen på Instagram siden han fikk kreft i fjor sommer. Den tidligere skihopperen...

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...