in

Pensjonstilværelsen var ikke noe for Barbro: 80 år gammel jobber hun fortsatt på sykehjemmet

Foto: Facebook / Pixabay

Barbro Lindqvist fra Trollhättan fyller straks 80 år. Men hun har ingen planer om å pensjonere seg. Barbro jobber fortsatt som vikar på sykehjemmet.

Da Lindqvist var i 50-årene skiftet hun karriere, og begynte på sykepleien. Hun fikk jobb på et eldresenter i Trollhättan. Nå, mer enn 25 år senere, og kun få dager før Lindqvist fyller 80, forteller hun til lokalavisen TTELA og Expressen at hun ikke har noen planer om å slutte å jobbe.

– Jeg føler meg frisk og energisk, og det er en gave, sier Barbro Lindqvist til Expressen.


I Sverige som i Norge er pensjonsalderen 67 år for de fleste yrker. Pensjonisttilværelsen er ettertraktete blant mange, men Lindqvist trengte ikke prøve seg på det stille og rolige livet lenge før hun skjønte at dette ikke var noe for henne: Kun en måned etter hun gikk av med pensjon var hun tilbake på jobb.

– Jeg er veldig sosial. Jeg brenner for dette her med det gamle og føler at jeg gjør en forskjell og bidrar med noe, sier Lindqvist.

Det var først da hun var i 50-årene hun bestemte seg for å bli sykepleier. Før dette hadde hun utdannelse både som tannlege og massør, så hun har både mer og mer allsidig arbeidserfaring enn de fleste i samfunnet kan skilte med. Og det at Lindqvist faktisk er like gammel som, og faktisk til og med enda eldre enn, mange av omsorgsmottakerne ser hun kun som et pluss.

– Vi har de samme referansene, og kan snakke om gamle dager. Kanskje de unge egentlig ikke kan det, men jeg vet hvordan det har vært, sier hun til avisa.

Foto: Privat

En holdning Lindqvist har hatt med seg hele livet er at hun kan klare hva som helst. Selv om hun straks feirer 80-årsdagen sin, føler hun seg absolutt ikke gammel.

– Jeg tror ikke det er sant! Jeg føler meg ikke som en 80-åring. Jeg føler meg frisk og energisk, og det er en gave, sier Barbro Lindqvist.

På spørsmål om hun har noen planer om å slutte, svarer hun at det nok ikke blir på en stund. Hun ønsker å fortsette.

– Jeg har det kjempegøy med og på arbeidsplassen min!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ung selger samlet inn 1,85 millioner for at den eldre butikkekspeditøren skal kunne pensjonere seg

Mens andre pynter huset til jul, pynter Daniel bilen