Hjem Kjendisnytt Per Christian Ellefsen fyller 70 – Se de elleville private bildene hans

Per Christian Ellefsen fyller 70 – Se de elleville private bildene hans

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den populære skuespilleren fyller 70 år i dag!

Per Christian Ellefsen, født 14. februar 1954, er en anerkjent norsk skuespiller best kjent for sin rolle som «Elling» fra Ingvar Ambjørnsens teateroppsetninger og filmtrilogi.

Mange husker nok også Per Christian godt for sin rolle som Tom Ivar Hove i TV-serien Hotel Cæsar på TV 2 i 2008.

Han er utdannet ved Statens Teaterhøgskole (1974-1977) og startet sin karriere ved Sogn og Fjordane Teater før han flyttet til Oslo for å jobbe som freelance skuespiller. Ellefsen har hatt betydelige roller ved Oslo Nye Teater og Nationaltheatret, hvor han har vært fast ansatt siden 1997. Hans omfattende karriere inkluderer også roller i mange filmer og TV-serier, og han ble tildelt Gullruten i 2001 som beste tv-skuespiller for sitt arbeid i Soria Moria. I tillegg spilte han i musikalen «Little Me» med Riksteatret i 2008 og hadde hovedrollen i sommermusicalen Den Gode Hensigt i 2012.

Men det er nok ikke til å komme unna at de fleste forbinder Per Christian Ellefsen med «Elling».

I et intervju med VG har Per Christian selv poengtert nettopp dette.

– Jeg er jo aldri blitt kvitt Elling, og folk kjenner meg fortsatt igjen som Elling. Han er blitt en del av meg, på godt og vondt. Noen ganger har jeg vel hatt følelsen av at folk i filmbransjen tenker at han Ellefsen bare kan én ting, men samtidig er jeg veldig glad for å ha fått suge lenge på den sukkerbiten her, har han tidligere uttalt til avisen.

Kreativ med mye galskap

For de som tror at man mister kreativ galskap med alderen, er det bare å se på Per Christian. Han publiserer ofte innlegg fra hverdagen og jobben på Instagram. Og vi kan ikke annet enn å smile av disse bildene.

«En vanlig dag på jobben med kostymeprøver av mye kreativ galskap ❤️,» skriver han til disse bildene.

Per Christian Ellefsen
Foto: Per Christian Ellefsen / Instagram
Per Christian Ellefse
Foto: Per Christian Ellefsen / Instagram
Per Christian Ellefse
Foto: Per Christian Ellefsen / Instagram

Glad i å lage mat

Det mange kanskje ikke vet om Ellefsen, er at han er svært glad i å lage mat, vin og trening.

Tilbake i 2009 deltok han i TV3-programmet «Klokka åtte hos meg». Konseptet i gikk ut på at en gruppe personer, i grupper på fire, skulle reiser rundt til middagsselskap hjemme hos hverandre. Altså veldig likt «4-stjerners middag.»

Den gang serverte Per Christian italiensk mat, men fortalte til Nettavisen at han er svært glad i norsk kokkekunst. Han har også en forkjærlighet for vin, og spesielt rødvin.

– Jeg har definitivt hatt de største opplevelsene med rødvin. Det var på 90-tallet jeg begynte å fatte skikkelig interesse for vin, og oppdaget at en rødvin ikke bare er en rødvin. Etter å ha lest gode omtaler av den spanske Montecillio, gikk jeg faktisk til innkjøp av en hel kasse. Rødvinen kostet 128 kroner per flaske, noe jeg synes var mye penger. Men jeg kjøpte altså en hel kasse av dem.

Og på Instagram legger han ofte ut bilder av kokkeinteressen.

Også trening ligger hjertet nært. Men det var først da han fylte 40 år at han innså at trening må være en del av hverdagen.

– Jeg er litt styrt av at jeg er glad i å kose meg med mye god mat. Derfor synes jeg trening er en grei måte å ha litt kontroll og få ned vekten på. På jobben, med doble forestillinger og alt som skjer underveis på scenen, er det mye energi som brukes, har Ellefsen tidligere forklart til Aftenposten.

Han fortalte videre at løpeturer utendørs er favoritten.

Vi gratulerer Per Christian Ellefsen så mye med 70-årsdagen! Skriv gjerne dine gratulasjoner i kommentarfeltet og del artikkelen videre på Facebook!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com