in

Per Heimly om bruddet mellom Ari og Märtha: – Det mørke kom sigende på

I en ny dokumentar på NRK, forteller Ari Behns nærmeste venner om hvordan bruddet med prinsessen var for avdøde Ari Behn.

Ari Behn tok sitt eget liv første juledag. NRK har nylig sluppet en dokumentar til minne om Ari. Der forteller to av hans beste venner, Per Heimly og Unni Askeland, om bruddet.

«Etter bruddet med Märtha kom jo fortvilelsen, og det mørke sigende på. Og det var veldig vanskelig å snu den tankemåten», sier Per Heimly. Han forteller også at han sist snakket med Ari på julaften.

«Jeg snakket med ham på julaften og var ordentlig masete på ham om å «stay in there», og at ting alltid vil komme til å bli bedre. Man må bare komme gjennom smerten», sier Heimly i dokumentaren.

Unni Askeland forteller at hun fikk lese pressemeldingen, der Ari og Märtha skrev at de skulle skilles, før den gikk ut offentlig. Da begynte hun å gråte.

«Det burde kanskje vært motsatt, men da var han sterk, dette var kanskje noe de hadde bestemt seg for», sier hun i dokumentaren.

– Usigelig trist for oss begge

Paret kunngjorde at de skulle skilles i 2016. Da hadde de vært gift i 14 år, og fått tre jenter sammen. I pressemeldingen, stod det følgende:

«Det er usigelig trist for oss begge å oppdage at veien videre ikke går sammen på den måten den pleide. Vi har som så mange andre vokst fra hverandre – til steder vi ikke lenger møtes som vi gjorde før. Det er forferdelig å oppleve at det ikke er noe mer vi kan gjøre. At vi har prøvd alt over lang tid, og at vi likevel ikke kan møtes der vi gjorde før, gjør det umulig for oss å fortsette.»

– Det føles som å dø

Ari Behn deltok på talkshowet Skavlan en stund etter bruddet. Da fortalte han at han hadde malt et bilde som han hadde gitt navnet «Panic». Det handlet om hvordan han hadde følt det da han visste at forholdet til Märtha var over. Han forklarte at det kjentes som et panikkanfall.

«Det føles som å dø», sa han.

Hele dokumentaren kan du se her.

LES OGSÅAri Behn og datteren skrev bok sammen

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

skarstein

Birgit Skarsteins programlederdebut vekker oppsikt

Bildet av den australske brannmannen som tar seg en fem minutters hvil i hagen, går viralt