in

Per og Bahareh setter drømmen på vent

Per Sandberg og Bahareh Letnes. Foto: Espen Solli/Salto Film og Fjernsyn/TV 2

Bahareh Letnes og Per Sandberg er nå både kjærester og businesspartnere. Med hektiske dager har paret satt drømmen om barn på vent – i alle fall enn så lenge.

Tidligere FrP-politiker og eks-statsråd Per Sandberg har sammen med samboer Bahareh Letnes slått seg ned i Halden. Her har de to gått i gang med et ambisiøst prosjekt: De har tatt over Grand Hotel midt i sentrum av byen, og sammen står de ansvarlige for drift av både hotell og bar.

Per Sandberg og Bahareh Letnes har realisert drømmen om å åpne hotell og bar – uten tidligere erfaring med hotelldrift. De er for tiden aktuelle i TV 2-serien «Per & Baharehs Grand Hotel». Her får seerne være med paret på den kronglete veien hvor målet har vært å skape et pulserende samlingspunkt i Halden.


Per og Bahareh tok over hotellet rett før korona-pandemien feide over kloden, og skulle ha åpnet i mars 2020. Dét gikk ikke helt etter planen.

Opplevde enhver hotelleiers mareritt

Da TV-kameraene begynte å følge dem, i forkant av sommersesongen 2022, hadde baren kommet godt i gang og åpningen av sommerhotellet sto for tur. Og utfordringene står i kø for paret.

Ettersom hotellet ble bygget på 1600-tallet, forteller Sandberg at de har hatt flere utfordringer med infrastrukturen, og derfor også sikkerheten.

– For å få tilgang til toalettet, så må man gå ned en brutal trapp. Vi har fått sikret den på forskjellige måter, men den er likevel bratt, forklarer Per Sandberg til TV 2.

Her har det skjedd flere ulykker. Bahareh legger til at hun ikke er noe begeistret for den trappen selv.

– Når vi har eldre mennesker og personer av ulik karakter som gjester, må vi noen ganger hjelpe dem ned trappen. Men vi har også hatt noen uhell og skader der, sier Sandberg.

En av ulykkene som skjedde, hadde dessverre et fatalt utfall.

– Hva skal man si. Det er ingen som ønsker noe sånt. Det var en ulykke. Det var noen som falt og slo seg, og døde på grunn av det, sier Per Sandberg til TV 2.

Letnes legger til at personen omkom på grunn av skadene vedkommende pådro seg.

Drømmen om barn er satt på vent

I serien byr Per Sandberg og Bahareh Letnes på seg selv, og deler også mye privat. Tidligere har de vært svært åpne om at de ønsker om å få barn. Bahareh Letnes som selv ble plassert i fosterhjem da hun kom til Norge har også sagt at hun kunne tenkt seg å bli fostermor.

Nå ser det derimot til at all jobben med å drive hotell og bar enn så lenge setter en stopper for planene.

– Noen ganger tenker jeg «takk gud for at jeg ikke har barn». Jeg er tante til fire barn her i Norge, og hver gang jeg er hos søsteren min så tenker jeg «stakkars deg». Det å ha fire barn er nesten like mye jobb som å eie fire selskap, sier Bahareh Letnes til Dagbladet.

Hun legger til at Grand Hotel er «barnet» hennes.

Påvirker forholdet

Det er mye jobbing, og i et intervju med TV 2 innrømmer Per Sandberg at hotelldrift påvirker forholdet.

– Vi har bodd sammen så å si 24/7 i fem år, og jobbet sammen i tre. Jeg vil si at vi startet hotelldriften som 80 prosent kjærester, og 20 prosent businesspartnere. Så avslutter vi med 80 prosent businesspartnere, og 20 prosent som kjærester. Det tror jeg folk vil se i løpet av serien, sier Sandberg.

Samtidig legger paret heller ikke skjul på at selv om det blir litt konflikt og drama, så er det samhold i bunn.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dette blir den andre Ungkaren

16 år gammel måtte skuespilleren adoptere bort barnet sitt – 30 år etter skjer det utroligste