Forsiden Nyheter PETA "grillet" hund utenfor kjøpesenter - vekker sterke reaksjoner

PETA «grillet» hund utenfor kjøpesenter – vekker sterke reaksjoner

De sperret nok øynene opp, de australierne som tok turen innom et kjøpesenter i Sydney, Australia, forleden dag. For det som møtte dem utenfor var noe så usannsynlig som en hund på en grill – dandert med garnityr og hele pakka.

Og som om ikke det var nok, så ble hunden tilsynelatende tilberedt av en kokk.

Foto: PETA Australia

Et stunt

Reklame

Men ved en nærmere ettersyn viste det seg at hunden ikke var ekte, og det hele var et stunt utført av PETA som på denne måten ønsker å sette fokus på det australske folks matvaner – ikke minst i forbindelse med den australske nasjonaldagen den 26. januar, som er tilnærmet synonymt med grilling.

PETA skriver på sine hjemmesider at hvis man ikke vil spise en hund, hvorfor vil man da spise et lam?

Foto: PETA Australia

Sterke reaksjoner

Aksjonen vekket mange sterke reaksjoner, og svært mange har gitt uttrykk på de sosiale medier at dette ikke er måten å gjøre det på. Spesielt på Twitter er det kommet mange negative henvendelser, og selv om folk er enige med PETA i mange av de tingene de kjemper for, mener de at dette var et overtramp.

Flere av kundene i kjøpesenteret ga uttrykk for vemmelse av det de så, og en gruppe barn skal ha blitt skremt av synet og trodd hunden var ekte.

LES OGSÅ
Kommunen har snudd - nå får Ingebrigt (94) og Kåre (94) bo sammen med konene sine!

PETA på sin side har ingen betenkeligheter med virkemiddelet, og skriver i en kommentar at dersom man synes det er ekkelt å se en hund på grillen, hvorfor skal det da være greit med andre dyr.

Foto: PETA Australia

Vi kan vel alle være enige om at det er sider ved dyrevelferden som kan forbedres, men hva synes du, er dette å gå over streken, eller er det helt greit å ta i bruk denne type virkemidler for å formidle et budskap? Legg igjen en kommentar på Facebook om hva du mener, og del gjerne artikkelen.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT