De sperret nok øynene opp, de australierne som tok turen innom et kjøpesenter i Sydney, Australia, forleden dag. For det som møtte dem utenfor var noe så usannsynlig som en hund på en grill – dandert med garnityr og hele pakka.

Og som om ikke det var nok, så ble hunden tilsynelatende tilberedt av en kokk.

Foto: PETA Australia

Et stunt

Men ved en nærmere ettersyn viste det seg at hunden ikke var ekte, og det hele var et stunt utført av PETA som på denne måten ønsker å sette fokus på det australske folks matvaner – ikke minst i forbindelse med den australske nasjonaldagen den 26. januar, som er tilnærmet synonymt med grilling.

PETA skriver på sine hjemmesider at hvis man ikke vil spise en hund, hvorfor vil man da spise et lam?

Foto: PETA Australia

Sterke reaksjoner

Aksjonen vekket mange sterke reaksjoner, og svært mange har gitt uttrykk på de sosiale medier at dette ikke er måten å gjøre det på. Spesielt på Twitter er det kommet mange negative henvendelser, og selv om folk er enige med PETA i mange av de tingene de kjemper for, mener de at dette var et overtramp.

Flere av kundene i kjøpesenteret ga uttrykk for vemmelse av det de så, og en gruppe barn skal ha blitt skremt av synet og trodd hunden var ekte.

LES OGSÅ
Mann alvorlig skadet etter å ha klappet løve i dyrepark

PETA på sin side har ingen betenkeligheter med virkemiddelet, og skriver i en kommentar at dersom man synes det er ekkelt å se en hund på grillen, hvorfor skal det da være greit med andre dyr.

Foto: PETA Australia

Vi kan vel alle være enige om at det er sider ved dyrevelferden som kan forbedres, men hva synes du, er dette å gå over streken, eller er det helt greit å ta i bruk denne type virkemidler for å formidle et budskap? Legg igjen en kommentar på Facebook om hva du mener, og del gjerne artikkelen.