Hjem Kjendisnytt Petter deler herlig nytt bilde og oppdatering med Svein – Dette lyser opp dagen din

Petter deler herlig nytt bilde og oppdatering med Svein – Dette lyser opp dagen din

Gjennom serien «Petter uteligger» ble vi kjent med en rekke herlige personligheter Petter møtte på sin vei. En av personene som virkelig stjal hjertet til oss nordmenn var Svein Stang. Historien og personligheten til Svein gjorde at han ble rikskjendis over natten. Forrige sommer fylte han 60 år.

Alltid et glimt i øyet og en morsom kommentar på lur, til tross for en kropp og sjel som gjennom et langt liv har blitt herjet med av rus.

Som mange andre rusmisbrukere fikk Svein nyresvikt, noe som gjør at han har måtte tilbringe mye tid på sykehuset de siste årene. Tre ganger i uken må han få dialyse i flere timer.

– Jeg får ikke smertebehandling eller beroligende, fordi jeg har den bakgrunnen jeg har. Men det er jo bare et symptom på sykdommen min, sa Svein til TV 2 i 2018.

Petter og Svein. Foto: Instagram

De siste årene har Svein vært til behandling hos i flere institusjoner. Den lengste rusfrie perioden var på 16 måneder, uten at Svein har noe uttalt mål om å bli totalt rusfri.

– Jeg kommer aldri til å bli rusfri, og har ikke noe ønske om å bli det heller. Men jeg driver ikke med sprøyter og sånn drit. Hvis jeg vil leve litt til, så kan jeg ikke holde på sånn som jeg gjorde, har Svein uttalt til TV 2.

Samtidig har Svein vært klar på at rusen har «tatt mye».

– Egentlig har den tatt fra meg alt, men samtidig går det an å beholde seg sjøl oppi det hele. Den har ikke tatt personligheten min. Og jeg prøver å ha en viss moral oppi all galskapen, har Svein fortalt til TV 2.

Gledelig Gjensyn

Svein og Petter holder fortsatt kontakten, og like før jul la Petter ut et bilde der han fikk servert Sveins spesialfrokost – hamburgerbrød i toastjernet. Duoen har en spesiell kjemi som har sjarmert det norske folk.

Bor på omsorgshjem

Svein har nå flyttet til Hvaler og bor på Farsund Omsorgssenter. Petter har vært fraværende i seks måneder på grunn av en reise, men delte nylig at han har funnet en personlig trener som passer hans stil – nemlig Svein.

«Endelig har jeg funnet en PT som passer min stil. Svein har både tilrettelagt dagens treningsøkt og sørget for å holde motivasjonen oppe underveis; «Nå må du løpe fortere ditt gamle daukjøtt, dette ække no gamlehjem», skriver Petter.

Følgerne til Petter på Instagram setter stor pris på oppdateringen.

«Dere to er bare så nydelige sammen,» skriver.

Flere kommenterte også Sveins sykkel, som har blitt en liten snakkis.

Petter Nyquist har også møtt flere andre fra sin siste serie «Petter – Der ingen vil bo,» og det er tydelig at han setter stor pris på å holde kontakten med de nye vennene han har funnet gjennom sine prosjekter.

Vi ønsker Petter og alle hans følgere en fantastisk sommer!

  1. Søsken til evig tid

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com