Hjem Kjendisnytt Petter Nome er død

Petter Nome er død

Petter Nome, kjent journalist og programleder, er død. Han ble 69 år gammel.

Det er NRK som melder at Nome er død.

Familien forteller til NTB at Petter Nome sovnet i natt stille inn etter lengre tids kreftsykdom.

– Min elskede mann, vår kjære pappa, bestefar, bror og venn Petter Nome sovnet i natt stille inn, omgitt av sine kjære, etter lengre tids kreftsykdom, skriver Nomes familie i en epost til NTB.

Videre opplyser familien at de nå ønsker ro i sorgen.

– Takk til alle som har vist oss varme og omsorg, skriver de.

Nome, som ble født i Kristiansand i 1954, flyttet til Oslo i ung alder. Han begynte sine studier ved Universitetet i Oslo på 1970-tallet og fullførte mellomfag i kriminologi i 1979. Hans yrkeskarriere var både variert og imponerende, med erfaring som trikkekonduktør, industriarbeider og sjømann før han startet som journalist.

En markant skikkelse i norsk mediehistorie

Petter Nome begynte sin journalistkarriere i Arbeiderbladet i 1978. Han var også en pioner innen nærradio i Norge, som en av grunnleggerne av Radio Oslo. I 1984 tok han steget over til NRK, hvor han raskt ble en kjent og elsket TV-personlighet. Et av hans første oppdrag var som programleder for ungdomsprogrammet Zikk-Zakk.

Petter Nome
Petter Nome er død. Foto: Privat

Han fortsatte med å lede en rekke populære programmer som Zting, sammen med Anne Grete Preus, og var også den norske programverten for den internasjonale konserten Live Aid i 1985.

Petter Nome var også både anker i «Dagsrevyen» og programleder for «Melodi Grand Prix».

Underholdning og nyhetsformidling

Gjennom sine over 30 år i NRK, ledet Nome både underholdnings- og nyhetsprogrammer. På 1990-tallet hadde han stor suksess med underholdningsprogrammer som Rondo og Gringos. Han var også involvert i produksjonen av den halvdokumentariske serien Året 2048, som tok for seg miljøproblemer knyttet til ozonlaget og drivhuseffekten.

Nome var kjent for sitt sterke samfunnsengasjement. I 2003 skapte han debatt da han startet en kampanje mot USAs planlagte angrep på Irak. Dette førte til uro i NRKs ledelse og resulterte i at han ble vraket som programleder for Sommeråpent. Etter dette forlot han NRK og ble kommunikasjonssjef i Flyktninghjelpen.

En ny karriere i næringslivet

I 2009 skiftet Nome karriereretning og ble direktør for Bryggeri- og drikkevareforeningen (BROD), en stilling han hadde i nesten ti år før han ble rådgiver for samme organisasjon. Han ble tildelt prisen Årets Ølhund av BROD etter at han gikk av som direktør.

Petter Nome etterlater seg sin kone Hilde Hummelvoll, som han giftet seg med i 2009, samt tre barn fra et tidligere ekteskap. Hans bidrag til norsk media og hans engasjement i samfunnet vil bli husket i lang tid fremover.

Norge har mistet en dyktig journalist, en engasjert samfunnsdebattant og en kjær familiemann. Våre tanker går til hans familie og venner i denne tunge tiden.

  1. Dag Erik Pedersen
Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com