tirsdag, august 4, 2020

Petter Northug er frikjent i saken mot Aylar Lie

Mest lest nå

Høsten 2018 saksøkte Aylar Lie (35) Petter Northug for 100.00 kroner. Hun hevdet at Northug krenket privatlivets fred gjennom biografien sin.  

Dagbladet melder i dag at Petter Northug er frikjent.

I dommen står det:


«Retten ikke finner at en uttalelse i Northugs biografi «Min historie» rettsstridig krenket Aylar Lies rett til privatliv.»

Krangelen handler om en abort Aylar var gjennom. I 2012 fortalte Aylar åpnet i et intervju med magasinet «Det Nye» om aborten. Hun fortalte også om forholdet til Petter og til en annen norsk kjendis. Men i intervjuet sa Aylar ikke noe om hvem av de to som var barnefaren. Det ble det mange spekulasjoner av i ettertid.

Hvem var barnefaren?

I boken sin skriver Petter Northug:

«Hun (Lie) stilte opp i Det Nye og fortalte at hun har tatt abort. Men journalisten hadde skrevet det på en slik måte hvor man ikke skjønte om det var XX (navnet på den andre norske kjendisen) eller jeg som var faren. Det skal journalisten ha for. Det var et finurlig grep. Jeg ville aldri i livet sladra om hvem som var faren, selvfølgelig. Aldri. Men jeg kan si såpass som at det ikke var meg.»

Petter argumenterer for at han skrev dette fordi han ønsket å sette en stopper for spekulasjonene om det kunne være han som var barnefaren. Avsnittet ble tatt ut av boka i andre opplag. Men det ble stående i det første opplaget som solgte minst 62.000 eksemplarer.

Fikk beskjed en uke før utgivelsen

Ifølge Aylar fikk hun en epost fra forlaget 11. oktober 2018, bare en uke før utgivelsen.

«Jeg oppfattet at den henvendelsen fra forlaget var ren informasjon til meg. Jeg hadde ikke hørt om noen bok før 9. oktober, da jeg først fikk informasjonen fra en journalist. Jeg oppfattet ikke at det var noe jeg kunne kommentere på eller gjøre noe med», sa Aylar i retten.

Jonas Forsang i Strawberry Publishing omtaler dommen som en viktig dom ovenfor Dagbladet

«En viktig dom. Denne avgjørelsen er langt viktigere enn det man kan ha fått inntrykk av gjennom media. Dette handler om retten til sin egen historie, i dette tilfellet retten til å imøtekomme private påstander om en selv som andre har brakt til offentligheten», sier han.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Les historia til ein av våre største idrettsutøvere👏Han som tapte alle skirenn, men aldri ga opp👍#petternorthug#minhistorienorthug#pilarforlag

Et innlegg delt av Bok & Papir (@bokogpapir_brattvaag)

Hva mener du om dommen? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

130,301FansLik
1,508FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter