torsdag, februar 20, 2020
Kjendisnytt Petter Northug er frikjent i saken mot Aylar Lie

Petter Northug er frikjent i saken mot Aylar Lie

-

Høsten 2018 saksøkte Aylar Lie (35) Petter Northug for 100.00 kroner. Hun hevdet at Northug krenket privatlivets fred gjennom biografien sin.  

Dagbladet melder i dag at Petter Northug er frikjent.

I dommen står det:

«Retten ikke finner at en uttalelse i Northugs biografi «Min historie» rettsstridig krenket Aylar Lies rett til privatliv.»

Krangelen handler om en abort Aylar var gjennom. I 2012 fortalte Aylar åpnet i et intervju med magasinet «Det Nye» om aborten. Hun fortalte også om forholdet til Petter og til en annen norsk kjendis. Men i intervjuet sa Aylar ikke noe om hvem av de to som var barnefaren. Det ble det mange spekulasjoner av i ettertid.

Hvem var barnefaren?

I boken sin skriver Petter Northug:

«Hun (Lie) stilte opp i Det Nye og fortalte at hun har tatt abort. Men journalisten hadde skrevet det på en slik måte hvor man ikke skjønte om det var XX (navnet på den andre norske kjendisen) eller jeg som var faren. Det skal journalisten ha for. Det var et finurlig grep. Jeg ville aldri i livet sladra om hvem som var faren, selvfølgelig. Aldri. Men jeg kan si såpass som at det ikke var meg.»

Petter argumenterer for at han skrev dette fordi han ønsket å sette en stopper for spekulasjonene om det kunne være han som var barnefaren. Avsnittet ble tatt ut av boka i andre opplag. Men det ble stående i det første opplaget som solgte minst 62.000 eksemplarer.

Fikk beskjed en uke før utgivelsen

Ifølge Aylar fikk hun en epost fra forlaget 11. oktober 2018, bare en uke før utgivelsen.

«Jeg oppfattet at den henvendelsen fra forlaget var ren informasjon til meg. Jeg hadde ikke hørt om noen bok før 9. oktober, da jeg først fikk informasjonen fra en journalist. Jeg oppfattet ikke at det var noe jeg kunne kommentere på eller gjøre noe med», sa Aylar i retten.

Jonas Forsang i Strawberry Publishing omtaler dommen som en viktig dom ovenfor Dagbladet

«En viktig dom. Denne avgjørelsen er langt viktigere enn det man kan ha fått inntrykk av gjennom media. Dette handler om retten til sin egen historie, i dette tilfellet retten til å imøtekomme private påstander om en selv som andre har brakt til offentligheten», sier han.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Les historia til ein av våre største idrettsutøvere👏Han som tapte alle skirenn, men aldri ga opp👍#petternorthug#minhistorienorthug#pilarforlag

Et innlegg delt av Bok & Papir (@bokogpapir_brattvaag)

Hva mener du om dommen? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Med hjelp av to epler lærte denne læreren elevene sine noe om mobbing

Mobbing er et stort problem som vi dessverre ikke har klart å få bukt med i Norges land. Vi vet at rundt 63.000 barn...

Martin fikk sjokk da han oppdaget hvor stor skade snusen hadde gjort – ønsker å advare andre

47-år gamle Martin Sandqvist fikk sjokk da Nittedal tannklinikk avdekket store skader i munnen hans. Martin har brukt snust hver eneste dag de siste 30...

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette. Visste du at...