in

– Petter Northug er veldig til stede og med glimt i øyet

Petter Northug
Petter Northug på pressekonferansen

Petter Northugs treningskamerater melder om at det er en ny gnist i Northug med gjennomgående godt humør, stor treningsglede og glimt i øyet.

Forrige uke kom nyheten om at Petter Northug har økt treningsmengdene de siste ukene og leverer treningstider som imponerer langrennseliten.

Å fylle tida med mer trening er et klart mål, og en del av Petter Northugs gjenreisning etter at han ble stanset av politiet for fartsovertredelse og oppbevaring av narkotika.


Skikongen, som er den herreløperen med flest VM-gull i langrennshistorien, skal være innstilt på å gjøre comeback på skirenn på et visst nivå. Trolig dreier det seg om langløp.

View this post on Instagram

A post shared by Petter Northug Jr (@jantelov1)

Langløper Joar Thele – som sist vinter satte uoffisiell verdensrekord med å gå 516 kilometer på ski på 32 timer sammen med Anders og Jørgen Aukland – er blant utøverne som har trent med Petter Northug den siste tiden.

– Petter har blitt en god kamerat som jeg trener en del med. Han er i godt humør. Det er viktig å få andre ting å tenke på, og skimiljøet er et bra miljø. Det er viktig å ha noe å trene mot, forteller Thele til Dagbladet.

Skituren til Aukland-gutta og Joar Thele ble en snakkis blant skiinteresserte etter at de hadde publisert turen på Strava

Dagbladet skriver videre at Northug skal vurdere å starte opp et eget privat langløpslag. Foreløpig er planene i idefasen.

Gjennom høsten har også Petter Northug trent med Anders Aukland og hans team, Team Ragde Eiendom. En av de ferskeste signeringene på Team Ragde Eiendom er ingen ringere enn Marit Bjørgen. Om han også får med Petter Northug gjenstår å se.

– Jeg har ikke vært i dialog om Petter kan komme på vårt lag. Jeg er først og fremst glad for at han trener så bra, forteller 48-åringen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hanne Krogh

Den nye beskjeden fra Hanne Krogh: – Dessverre

Kong Harald

Kongen skal hjerteopereres