in

Petter Northug selger bilen han ble tatt i

Petter Northug
Petter Northug / Foto: Instagram

Petter Northug selger den hvite Jaguaren han råkjørte med i tidligere i år.

En hvit Jaguar F-Type SVR Coupé 2019-modell med 575 hestekrefter ligger ute til salg på Finn.no. Det er Nardo Bil i Trondheim som selger bilen de ifølge Dagbladet bekrefter tilhører Petter Northug.

Faksimile: Finn.no

– Vi solgte bilen til Petter Northug opprinnelig, og det er derfor naturlig at vi selger bilen igjen, sier Konsernleder Rune Wang-Henrichsen i Nardo Bil til Dagbladet.


F-type er sportsbil-ikonet til Jaguar, og kommer som både coupé og convertible. SVR-modellen som Northug selger er utstyrt med 5,0L V8-motor som er den kraftigste motoren.

Ifølge forhandleren har bilen nesten alle mulige tilvalg, og mangler ingen ting. Nybilpris for tilsvarende modell er er 2.379.000 kr, mens Northugs bil ligger ute for 1.775.000.

Siktet for råkjøring og oppbevaring av kokain

Det var 13. august i år Northug ble stoppet av politiet da han kjørte 168 kilometer i timen i en 110-sone på E6 mellom Dal og Mogreina i august. Senere gjorde politiet også beslag av kokain i boligen til Northug, og det ble spekulert i om skikongen hadde kjørt i ruspåvirket tilstand. Blodprøven viste imidlertid at Northug ikke var beruset da han ble stanset.

Faksimile: Finn.no

Politiet etterforsker fortsatt saken mot Northug, som er siktet for råkjøring og kokainoppbevaring, men bekreftet i forrige uke at saken er i den avsluttende delen av etterforskningen.

Rusproblem

På en pressekonferansen etter at episoden ble kjent fortalte Northug at problemene stikker dypt, og la ikke skjul på det han omtaler som et alvorlig rusproblem.

– Jeg har et alvorlig rusproblem bestående av alkohol, narkotika og piller i forbindelse med periodevis hard festing, og det har blitt mye hard festing i det siste. Jeg har ikke tatt det på alvor, fornektet det og skjult det for folk rundt meg. Nå er konsekvensene det at det har blitt svært alvorlig og omfattende.

Mistet lappen «for alltid» i 2014

I oktober 2014 ble Petter Northug dømt til 50 dagers fengsel og ei bot på 185 000 kroner etter en fyllekjøring på Byåsen i Trondheim som endte med en ulykke. I tillegg mistet han ifølge Aftenposten førerkortet for «alltid». Det innebærer i praksis at man kan søke om å få tilbake førerretten etter fem år.

Faksimile: Finn.no

– Etter fem år kan han søke om å få førerkortet tilbake. I og med at dette er første gang, vil han nok få det, sa advokat Sverre K. Berge til NRK den gang.

Da Northug ble stoppet i 168 km/t i 110-sonen på E6 mellom Dal og Mogreina på Romerike hadde han imidlertid gyldig førerkort, noe som betyr at han må ha fått lappen tilbake i løpet av de siste par årene.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Danser utenfor sykehusvinduet hver uke for å oppmuntre kreftsyk tenåringssønn

Dette er høydepunktene fra debatten mellom Donald Trump og Joe Biden