Hjem Kjendisnytt Petter Northug snakker ut etter skandalen: – Jeg har et alvorlig rusproblem

Petter Northug snakker ut etter skandalen: – Jeg har et alvorlig rusproblem

Det har snart gått en uke siden Petter Northug ble stoppet av politiet etter råkjøring og det ble gjort beslag av kokain i den tidligere skikongens bopel. I dag snakket han ut.

Det har blitt kjent at Northug kjørte 168 kilometer i timen i en 110-sone på E6 mellom Dal og Mogreina forrige torsdag. Senere gjorde politiet også beslag av kokain i bolig til Northug. Selv fortalte han om skandalen via Instagram.

– Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg, skrev Petter Northug.

Den siste uken har det vært mye skriverier og mange meninger om Northug. Og idag valgte han å snakke med pressen for å fortelle sin historie.

Jeg har et alvorlig rusproblem

På pressekonferansen som ble holdt klokken 12 idag fortalte Northug at problemene stikker dypt. Han la ikke skjul på det han omtaler som et alvorlig rusproblem.

– Jeg har et alvorlig rusproblem bestående av alkohol, narkotika og piller i forbindelse med periodevis hard festing, og det har blitt mye hard festing i det siste. Jeg har ikke tatt det på alvor, fornektet det og skjult det for folk rundt meg. Nå er konsekvensene det at det har blitt svært alvorlig og omfattende.

Videre fortalte Northug at det tyngste er følelsen av å ha sviktet alle rundt seg.

LES OGSÅ: Mening: hvilken rett har vi til å dømme Petter Northug?

– Jeg har sviktet igjen, og vil si unnskyld til alle det angår, spesielt familie, venner og samarbeidspartnere, sa Northug og fortalte at problemene knyttet til rus oppsto da skiene ble lagt på hylla.

– Rusproblemet har oppstått gradvis etter at jeg la opp som toppidrettsutøver i 2018. Jeg har gjort mye jeg har skammet meg over i jakten på spenning og intense opplevelser. Nå har det gått over styr og jeg trenger hjelp, sa en tynget Northug.

Vil reise meg igjen

Etter pressekonferansen publiserte Petter Northug et nytt innlegg på sosiale medier hvor han skriver at det var godt å snakke ut om det vonde, og at han nå vil bruke tid på å få livet på rett kjøl.

– Godt å ha fått fortalt om min mørke hemmelighet. Nå vil jeg sammen med gode støttespillere bruke tiden på å få orden på livet mitt. Jeg forventer ikke sympati, men er selv ikke tvil om at jeg en eller annen gang i fremtiden vil reise meg igjen, skriver Northug.

Innlegget og pressekonferansen til Northug har fått enorm oppmerksomhet og vanvittig mange kommentarer i diverse kommentarfelt. På hans egen Facebookside er det mange som nå skriver støttende ord.

En av dem som skriver inn påpeker at det viktigste kanskje er å tilgi seg selv.

«Stolt av din ærlighet og sårbarhet, Petter. Nå håper jeg at folk lar deg være i fred, – slik at du kan få ro til å jobbe med deg selv. Lykke til videre, – og vit at det er mange som står med deg. En ting som er viktig på denne reisen er å tilgi seg selv!»

En annen mener at Petter allerede har tatt det første steget, ved å erkjenne problemene.

«Det første og viktigste steget har du nå tatt: Det å innrøm for seg selv og de nærmeste at man har et alvorlig problem. Har trua på deg, gutt.»

Til NRK forteller Northug at han ønsker å beklage det som har skjedd, spesielt siden han er et forbilde for mange.

– Jeg vil beklage hendelsen. Det var idiotisk. Jeg har ikke vært et godt forbilde siden jeg la opp.

– Jeg forventer ingen sympati, men for meg er det viktig å legge meg flat og fortelle min historie, og så får det være opp til hver enkelt, sier Northug.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com