Kongen av motorsport bekrefter i en pressemelding onsdag morgen at han er ferdig som VM-fører.

Petter Solberg har dermed tatt sitt siste VM-gull i bilsport. Nå skal han jobbe med andre prosjekter og innrømmer at lungesykdommen Sarkoidose har tatt på de siste årene.

«Det er en spesiell dag for meg etter så mange år i verdenseliten», sier Petter Solberg til VG.

Overraskende for mange

Svært mange mennesker tyr til sosiale medier i dag for å hylle den norske kongen av bilsport. Petter Solberg er umåtelig populær over hele verden og har intet mindre enn 560.000 følgere på Facebooksiden sin.

Mange ønsker å uttrykke sin hyllest til mannen som i 2014 ble tidenes første verdensmester i VM i rallycross. Samtidig er det mange som er overrasket over nyheten ettersom Solberg senest i desember skrev på Instagram:

«Jeg har noen nyheter til dere: etter 2 utrolige år er det på tide å trykke pause på @FIAWorldRX-eventyret. Men dette er ikke slutten, og som et lag skal vi fortsette å jobbe sammen. Og ja, fremtidsplanene inkluderer meg bak rattet…»

Petter Solberg har dominert bilsporten i over 20 år. Det har resultert i fem VM-titler.

LES OGSÅ
Se Wenche Myhres herlige påskehilsen

Som eneste person i verden har han vunnet VM i to forskjellige bilsportdisipliner, rally og rallycross.

Vi takker Petter Solberg for en fantastisk innsats for bilsporten og bøyer oss i støvet for en utrolig karrière. Denne mannen har virkelig vært en ambassadør for landet vårt!

Trykk på deleknappen og send din hyllest til Solberg du også!