onsdag, mai 19, 2021

Piken veide kun 400 gram ved fødselen – da legene så foten hennes tok de en avgjørende beslutning

Mest lest nå

Hun ble ikke levnet mye håp, lille Manushi fra Rajasthan i India, da hun ble født nesten tre måneder før hun skulle. Da var hun ikke større enn hun kunne ligge i en hånd, og vekten var på knappe 400 gram.

Det er The Epoch Times som skriver dette i en artikkel.

– Babyer som blir født så tidlig, og veier mindre enn 500 gram har svært dårlige sjanser for å overleve, forteller gynekologen Vimla Jain til The Epoch Times.


Hennes mor, den 48 år gamle Seeta, var gravid i 28. uke, da hun plutselig fikk forhøyet blodtrykk fordi blodstrømmen ikke gikk gjennom morkaken.

Hun ble i all hast kjørt til Jivanta Children’s Hospital i byen Udanipur. Hun skulle ikke føde før om tre måneder, men legene var nødt til å sette i gang fødselen for å redde livet hennes, og hvis de var ekstremt heldige – datterens liv også.

Foto: Youtube

Veide knapt 400 gram

Men jordmødrene som sto for fødslen ble helt sjokkerte av hva de så under fødselen. Lille Manushi veide knapt 400 gram og var ikke mer en 21 centimeter lang da hun så dagens lys for første gang. Men bortsett fra hun var liten, virket hun velutviklet, noe som er veldig sjeldent ved så tidlige fødsler.

Huden hennes var så skrøpelig at den lignet papir, men den lille piken var sterk, og en fighter.

På grunn av at lungene ikke var helt ferdig utviklet ennå ble hun lagt i kuvøse, hvor hun fikk hjelp til å puste. Og føttene hennes var ikke større enn fingerspissene til faren.

Foto: Youtube

– Da babyen ble født, var vi ikke sikre på hva som kunne skje. Å redde en baby på denne størrelsen var en stor utfordring, sier Sunil Jangel, sjef på sykehusets neonatalavdeling.

– Etter syv uker drakk Manushi melk og hun begynte langsomt å puste på egenhånd. Hjernen og øynene hennes utviklet seg, og hun fikk flere blodoverføringer den tiden hun var på sykehuset, fortsetter Jangel.

Foto: Youtube

Seks måneder senere veide lille Manushi 2,4 kilo, og hun kunne reise hjem til familien sin. Hun er i dag kjent som «hele Indias pike».

– Vi setter stor pris på at familien fremstår som et godt eksempel i lokalsamfunnet. I Rajasthan blir piker ofte sett på som en byrde. I de mest groteske tilfellene ser vi foreldrene kaster dem i søpla etter fødselen, eller etterlater dem på barnehjem, forteller legen Ajay Gambhir.

Og ingen er lykkeligere enn hennes mor, Seeta.

– Hun kjempet og kjempet mot alle odds, men hun klarte det, sier moren.

Lille Manushi viste seg å være en riktig tøff liten fighter, og vi ønsker henne alt godt i fremtiden.

LES OGSÅ: Den nybakte faren deler bilde av datteren og kona. Så må han fortelle den grusomme nyheten

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter