Forsiden Historier fra livet Piken veide kun 400 gram ved fødselen - da legene så foten...

Piken veide kun 400 gram ved fødselen – da legene så foten hennes tok de en avgjørende beslutning

Hun ble ikke levnet mye håp, lille Manushi fra Rajasthan i India, da hun ble født nesten tre måneder før hun skulle. Da var hun ikke større enn hun kunne ligge i en hånd, og vekten var på knappe 400 gram.

Det er The Epoch Times som skriver dette i en artikkel.

– Babyer som blir født så tidlig, og veier mindre enn 500 gram har svært dårlige sjanser for å overleve, forteller gynekologen Vimla Jain til The Epoch Times.

Reklame

Hennes mor, den 48 år gamle Seeta, var gravid i 28. uke, da hun plutselig fikk forhøyet blodtrykk fordi blodstrømmen ikke gikk gjennom morkaken.

Hun ble i all hast kjørt til Jivanta Children’s Hospital i byen Udanipur. Hun skulle ikke føde før om tre måneder, men legene var nødt til å sette i gang fødselen for å redde livet hennes, og hvis de var ekstremt heldige – datterens liv også.

Foto: Youtube

Veide knapt 400 gram

Men jordmødrene som sto for fødslen ble helt sjokkerte av hva de så under fødselen. Lille Manushi veide knapt 400 gram og var ikke mer en 21 centimeter lang da hun så dagens lys for første gang. Men bortsett fra hun var liten, virket hun velutviklet, noe som er veldig sjeldent ved så tidlige fødsler.

Huden hennes var så skrøpelig at den lignet papir, men den lille piken var sterk, og en fighter.

LES OGSÅ
Folk anklaget moren for å skjemme bort barnet sitt. Hennes gripende svar spres som ild i tørt gress!

På grunn av at lungene ikke var helt ferdig utviklet ennå ble hun lagt i kuvøse, hvor hun fikk hjelp til å puste. Og føttene hennes var ikke større enn fingerspissene til faren.

Foto: Youtube

– Da babyen ble født, var vi ikke sikre på hva som kunne skje. Å redde en baby på denne størrelsen var en stor utfordring, sier Sunil Jangel, sjef på sykehusets neonatalavdeling.

– Etter syv uker drakk Manushi melk og hun begynte langsomt å puste på egenhånd. Hjernen og øynene hennes utviklet seg, og hun fikk flere blodoverføringer den tiden hun var på sykehuset, fortsetter Jangel.

Foto: Youtube

Seks måneder senere veide lille Manushi 2,4 kilo, og hun kunne reise hjem til familien sin. Hun er i dag kjent som «hele Indias pike».

– Vi setter stor pris på at familien fremstår som et godt eksempel i lokalsamfunnet. I Rajasthan blir piker ofte sett på som en byrde. I de mest groteske tilfellene ser vi foreldrene kaster dem i søpla etter fødselen, eller etterlater dem på barnehjem, forteller legen Ajay Gambhir.

Og ingen er lykkeligere enn hennes mor, Seeta.

– Hun kjempet og kjempet mot alle odds, men hun klarte det, sier moren.

Lille Manushi viste seg å være en riktig tøff liten fighter, og vi ønsker henne alt godt i fremtiden.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Det danske kronprinsparet tar med seg en spesiell gjest i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon

Når prinsesse Ingrid Alexandra skal konfirmeres lørdag 31. august, kommer det gjester fra både fjern og nær. Det danske kronprinsparet er selvskrevne gjester. Men...

Så du på serien 113? Da har vi en gladmelding til deg

Mandag starter innspillingen av sesong 2 av dokumentarserien 113. Og denne gangen er det ikke bare de ansatte ved Universitetssykehuset i Tromsø som blir...

Moren så rødt da datteren ikke fikk klappe servicehunden

Moren var på et kjøpesenter i Pittsburgh med datteren sin, da datteren så en søt golden retriever. Moren spurte om datteren kunne få klappe...

Den unge gutten får publikum til å måpe når han drar i gang «Bohemian Rhapsody»

På den internasjonale togstasjonen i London, står det et offentlig piano. Daglig setter forbipasserende seg ved tangentene og drar i gang en sang eller...

Alenemoren adopterer ei lita jente. Får sjokk når hun finner ut hvem jenta er

Katie Price og mannen hennes hadde slitt med å få barn i lang tid. Da ekteskapet tok slutt, bestemte Katie seg for å adoptere. Katie...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT