Forsiden Helse Plages du med halsbrann? Dette tipset har hjulpet mange

Plages du med halsbrann? Dette tipset har hjulpet mange

Mange mennesker plages av ubehagelig halsbrann. Halsbrann skyldes syre som kommer opp i spiserøret fra magesekken. Sykdom kan være grunnen til halsbrannen, men den kan også utløses av dårlig kost, alkohol, nikotin, fet mat eller stress.

De fleste har halsbrann en gang i blant, men noen får plager oftere enn andre og kan trenge behandling eller endringer i kostholdet.

Så mye som 70 % av alle gravide kvinner plages med halsbrann som forsvinner når barnet er født.

Foto: Pixabay

Hvorfor får man halsbrann?

Magesekken inneholder syre for å fordøye maten du spiser. Halsbrann oppstår når syre kommer opp i spiserøret fra magesekken. En ring av muskler skal vanligvis stenge av øverst i magesekken og holde syren på plass. Dersom denne muskelen ikke fungerer godt nok, får du halsbrann.

Gode tips er å ha sunt kosthold og unngå sene måltider. Matvanene dine kan spille en stor rolle. Små porsjoner i løpet av dagen kan være bedre enn store. Ta deg også tid til å spise, ikke sluk maten.

LES OGSÅ
9 gode grunner til å spise egg hver dag
LES OGSÅ
Hun hevder å ha kurert kreft i 1951 - Her er dietten som skal ta knekken på sykdommen

Når du skal sove kan det være lurt å ligge ca. 15 cm over madrassen og ligge på venstre siden slik at mageinnholdet ikke kommer like lett opp i spiserøret.

Det finnes legemidler på apoteket. Men det kan være dyrt og det er ikke alltid det passer å komme seg til et apotek, derfor skal du få et annet supert tips her. Mange har fått hjelp av denne kuren som er en hjemmelaget drikke.

Foto: Pixabay

Gjør slik:

  1. Legg en potet i en mikser og la potetsaften renne ned gjennom en sil.
  2. Gjør det samme med et eple.
  3. Drikk denne potet og eplejuicen to ganger om dagen, helst en time før et måltid. Forhåpentligvis kommer du raskt til å merke bedring.

Lider du av halsbrann over en lengre periode må du kontakte lege.

Del gjerne videre så flere kan benytte seg av dette tipset!

Christine Ertesvåg
Christine har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2016. Skribent som er utdannet lærer og som alltid er på utkikk etter engasjerende historiene.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Supertriks – Derfor skal du spraye eddik rundt vinduene

Sommeren er over oss for fullt og med sommer og varme kommer også diverse småkryp inn i hjemmene våre. Det er varmt ute, og hva...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet