torsdag, januar 28, 2021

Plages du med halsbrann? Dette tipset kan hjelpe deg

Mest lest nå

Mange mennesker plages av ubehagelig halsbrann. Halsbrann skyldes syre som kommer opp i spiserøret fra magesekken. Sykdom kan være grunnen til halsbrannen, men den kan også utløses av dårlig kost, alkohol, nikotin, fet mat eller stress.

De fleste har halsbrann en gang i blant, men noen får plager oftere enn andre og kan trenge behandling eller endringer i kostholdet.

Så mye som 70 % av alle gravide kvinner plages med halsbrann som forsvinner når barnet er født.


Foto: Pixabay

Hvorfor får man halsbrann?

Magesekken inneholder syre for å fordøye maten du spiser. Halsbrann oppstår når syre kommer opp i spiserøret fra magesekken. En ring av muskler skal vanligvis stenge av øverst i magesekken og holde syren på plass. Dersom denne muskelen ikke fungerer godt nok, får du halsbrann.

Gode tips er å ha sunt kosthold og unngå sene måltider. Matvanene dine kan spille en stor rolle. Små porsjoner i løpet av dagen kan være bedre enn store. Ta deg også tid til å spise, ikke sluk maten.

Når du skal sove kan det være lurt å ligge ca. 15 cm over madrassen og ligge på venstre siden slik at mageinnholdet ikke kommer like lett opp i spiserøret.

Det finnes legemidler på apoteket, men det kan være dyrt og det er ikke alltid det passer å komme seg til et apotek, derfor skal du få et annet supert tips her. Mange har fått hjelp av denne kuren som er en hjemmelaget drikke.

LES OGSÅ: Denne mirakeldrikken fra naturen bekjemper både kreft og kviser

Foto: Pixabay

Gjør slik:

  1. Legg en potet i en mikser og la potetsaften renne ned gjennom en sil.
  2. Gjør det samme med et eple.
  3. Drikk denne potet og eplejuicen to ganger om dagen, helst en time før et måltid. Forhåpentligvis kommer du raskt til å merke bedring.

Lider du av halsbrann over en lengre periode må du kontakte lege.

Del gjerne videre så flere kan benytte seg av dette tipset!

LES OGSÅ: Sjokkerende helsegevinst da fireåringene flyttet inn på sykehjemmet

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter