onsdag, januar 29, 2020
Helse Plages du med halsbrann? Dette tipset har hjulpet mange

Plages du med halsbrann? Dette tipset har hjulpet mange

-

Mange mennesker plages av ubehagelig halsbrann. Halsbrann skyldes syre som kommer opp i spiserøret fra magesekken. Sykdom kan være grunnen til halsbrannen, men den kan også utløses av dårlig kost, alkohol, nikotin, fet mat eller stress.

De fleste har halsbrann en gang i blant, men noen får plager oftere enn andre og kan trenge behandling eller endringer i kostholdet.

Så mye som 70 % av alle gravide kvinner plages med halsbrann som forsvinner når barnet er født.

Foto: Pixabay

Hvorfor får man halsbrann?

Magesekken inneholder syre for å fordøye maten du spiser. Halsbrann oppstår når syre kommer opp i spiserøret fra magesekken. En ring av muskler skal vanligvis stenge av øverst i magesekken og holde syren på plass. Dersom denne muskelen ikke fungerer godt nok, får du halsbrann.

Gode tips er å ha sunt kosthold og unngå sene måltider. Matvanene dine kan spille en stor rolle. Små porsjoner i løpet av dagen kan være bedre enn store. Ta deg også tid til å spise, ikke sluk maten.

Når du skal sove kan det være lurt å ligge ca. 15 cm over madrassen og ligge på venstre siden slik at mageinnholdet ikke kommer like lett opp i spiserøret.

Det finnes legemidler på apoteket. Men det kan være dyrt og det er ikke alltid det passer å komme seg til et apotek, derfor skal du få et annet supert tips her. Mange har fått hjelp av denne kuren som er en hjemmelaget drikke.

Foto: Pixabay

Gjør slik:

  1. Legg en potet i en mikser og la potetsaften renne ned gjennom en sil.
  2. Gjør det samme med et eple.
  3. Drikk denne potet og eplejuicen to ganger om dagen, helst en time før et måltid. Forhåpentligvis kommer du raskt til å merke bedring.

Lider du av halsbrann over en lengre periode må du kontakte lege.

Del gjerne videre så flere kan benytte seg av dette tipset!

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Legene sa Tonje (31) bare var overvektig – hadde kreft. Nå vil hun advare andre

Tonje Becher Bjerkelund hadde smerter og symptomer siden hun var 18 år gammel. Hun gikk flere ganger til legen, men hver gang fikk hun...

Derfor sover alle nyfødte barn i Finland i pappesker

Ja, det er helt sant. Så godt som alle finske nyfødte barn sover i pappesker. Og nå blir trenden plukket opp av flere land,...

Kunne du tenke deg og adoptere verdens verste katt?

Katten Perdita kom til dyrebeskyttelsen i North Carolina i USA på julaften. Nå prøver de å finne en eier til katten som stirrer inn...