Veldig mange er plaget med migrene og er hemmet i hverdagen grunnet dette.  Migrene er akutte anfall med kraftig hodepine. Andre plager som følger med er blant annet kvalme, rygg og nakkeplager og ømfintlighet for lys.

Vanlig smertestillende har ofte lite effekt, men det finnes en rekke naturlige medisiner og metoder som mange har fått hjelp av. Her kan du lese om ni av dem.

1. Spis bokhvete
Migrene kommer ofte av betennelser eller infeksjoner i kroppen.  Bokhvete inneholder stoff som er bevist å hjelpe mot dette.

2. Koffein
Som nevnt kan betennelser i kroppen føre til migrene. Koffein kan også redusere betennelser. For best smertelindring, kombiner koffein med smertestillende.

3. Lavendel
Lavendel har vist seg å ha god virkning mot smerter. Massere lavendel på tinningene sammen med litt lavendelolje.

4. Linfrø
Spis masse linfrø! Linfrø inneholder mye omega-3 fettsyrer som reduserer betennelser i kroppen.

5. Ingefær
Ingefær har antiinflammatoriske egenskaper som reduserer migrene og smertene som følger med.

6. Matrem
Er en urt som som kan forebygge og lindre migrene. Urten heter feverfew på engelsk. Nyt en kopp te iblandet matrem.

7. Legepestrot
Får du i deg 50 og 75 mg med legepestrot hver så er det god sjanse for at den reduserer migrenen din. Urten bedrer tilførsel av blod til hjernen.

8. Bananskall
Bananskall inneholder kalium, dette mineralet kan behandle hodepine. Legg kaldt press i nakken og på hodet når du har migrene og legg deretter et bananskall på pannen, med denne metoden vil huden trekke til seg mer av kaliumet fra bananen.

9. Basilikumolje
Erstatt olivenoljen du bruker til matlaging med basilikumolje. Dette er en naturlig muskelavslappende olje som kan redusere hodepine.

Del gjerne tipsene videre!