Dieffenbachia, eller «prikkblad» som den kalles på norsk, er en svært populær stueplante, og de aller fleste hjem har en eller flere stående. Planten kommer opprinnelig fra de tropiske regnskogene i Sør-Amerika og er svært giftig. Faktisk er den så giftig at den kan drepe et barn på få minutter, og en voksen på under et kvarter hvis uhellet skulle være ute.

Noe en familie i Sør-Amerika dessverre på tragisk vis fikk erfare, da sønnen, Esteban, ved en tilfeldighet kom til å ta en bit av et av bladene på planten. Familien hadde flere eksemplarer av planten, både ute i hagen og innendørs, og ingen reflekterte over hvor giftig den er.

– Esteban tok en bit av planten, og etter bare noen minutter hovnet tungen opp og kvalte ham langsomt før ambulansen rakk frem. Planten er så giftig, at hvis du rører den og klør deg i øynene like etterpå, kan du bli blind av det, sier faren i en kommentar til den lokale avisen.

Foreldrene ønsker å fortelle verden hvor farlig den alminnelige planten er, og advare alle småbarnsforeldre mot den.

– Hadde vi ikke hatt denne planten hjemme hadde ikke Esteban fått tak i den og smakt på den. Da hadde den elskede sønnen vår vært i live i dag, og ikke død som nå.

Har du denne planten hjemme, eller kjenner du noen som har? I så fall bør du dele denne artikkelen slik at flest mulig får vite om hvor farlig den er, og gjøre tiltak slik at ikke det samme skjer med dem som med Esteban.