torsdag, november 21, 2019
Nyttig Pleier du å drikke vann på flaske? Da burde...

Pleier du å drikke vann på flaske? Da burde du være klar over dette!

-

Vann er helt essensielt for oss mennesker. I Norge er vi så velsignet at vi kan drikke rent vann direkte fra springen. Allikevel selger produsentene av flaskevann MILLIONER av vann på flaske hvert eneste år. Hvorfor er det slik?

Det er faktisk et ekstremt sløseri å kjøpe flaskevann på butikken. Her er noen gode grunner til at du burde tenke deg om neste gang du vil kjøpe en flaske med vann.

Toppen av kapitalisme

Foto: pixabay

Charles Fishman er forfatteren av boken The Big Thirst.  Han mener det vanvittige salget av flaskevann er et bevis på dette er den absolutte topp av kapitalisme. «Det tilbys og selges enorme varianter av et i utgangspunktet gratis produkt.» Hvorfor ikke bare fylle flasken fra din egen spring? Det vannet er like godt og nesten gratis, betalt for det har du uansett.

Markedføring lurer deg til å kjøpe vann på flaske

Kim Jeffrey innførte det populære flaskevannet Perrier i USA. I boken Drinking Water: A History innrømmer Jeffrey at i starten forsto ikke folk poenget med å kjøpe vann. De fleste synes det var en helt dustete tanke å skulle betale for noe som er gratis. Perrier fikk da en ide om å markedsføre flaskevann som et statussymbol, noe som resulterte i at salget tok av og starten på at folk kjøpte flaskevann var for alvor i gang.

Siden har dette blitt omtalt som tidenes PR-kupp. Ved hjelp av fancy innpakning og markedsføring klarte man å selge en gratis vare dyrt.

Vannet fra springen er bedre

Foto: Pixabay

En undersøkelse viste at en flaske med vann faktisk inneholdt flere bakterier enn de offentlige toalettene på Stockholms sentralstasjon. Dersom dette vannet kom fra springen, ville det vært klassifisert som udrikkelig. Vann som er tappet på flaske og sendt til butikken er allerede flere dager eller uker gammelt når man drikker det. Da hjelper det ikke så mye at det har vært lagret hundrevis av år i en isbre tidligere……

Bør ikke drikkes av barn under 7 år

På noen av vannflaskene kan man lese at «Bør ikke inntas regelmessig av barn under syv år». For eksempel på flasken til Ramlösa. Hvorfor?

Tenk på miljøet

Visste du at flaskevann skaper 1000 ganger mer CO2-utslipp enn vann fra springen? Naturen må lide både når man produserer flasker, transporter og resirkulerer dem.

Havet svømmer over av plast

Visste du at en plastflaske bruker nesten 500 år på å brytes ned? Forskere mener at i 2050 vil havet vårt bestå av mer plast enn fisk.

I følge akvariet i Bergen er det slik at hvert år dør over en million sjøfugl og 100.000 sjøpattedyr på grunn av plastavfall i havet. Visste du at i en stor albatross er det funnet opptil 119 korker som stammer fra plastflasker?

Nå har du fått noen veldig gode grunner til å tenke deg om både en og to ganger før du kjøper din neste flaske med vann. Del gjerne informasjonen videre slik at flere kan endre holdning og tenkemåte ovenfor dette!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Hvor farlig er det egentlig å snuse? Kjendislege ser på saken

Kjendislege Wasim Zahid har sett på snus og hva forskningen sier om helseskader relatert til snus. Til videoen skriver...

Aune Sand med sterk kritikk av influensere: – Tanketomt vås

Kunstner Aune Sand (53) tar nå et oppgjør med influensere, og måten de påvirker dagens unge på. Han mener...

Renoverte campingvogn fra 1988 – for en forvandling

Flere og flere nordmenn får øynene for å feriere i sitt eget land. Noe som også vises på salget...

91 år gammel kvinne forvandlet byen til et kunstverk med penselen sin

Den 91 år gamle kvinnen Anežka Kašpárková har virkelig vist verden hvor vakker gatekunst kan være.  Den tsjekkiske kvinnen døde dessverre...

Da Jenny fikk ansvaret for kostholdet på dette gamlehjemmet ble det nye tider for beboerne

Jenny Jönsson er en 42 år gammel kvinne. Til daglig jobber sykepleieren på et gamlehjem i Sverige. Da hun...

Ali klipper hjemløse gratis før jul

Ali Zaki (29) driver en frisørsalong i Malmö. I november og desember holder han søndagsåpent for alle hjemløse som...