Nyttig Pleier du å drikke vann på flaske? Da burde...

Pleier du å drikke vann på flaske? Da burde du være klar over dette!

-

- Reklame -

Vann er helt essensielt for oss mennesker. I Norge er vi så velsignet at vi kan drikke rent vann direkte fra springen. Allikevel selger produsentene av flaskevann MILLIONER av vann på flaske hvert eneste år. Hvorfor er det slik?

Det er faktisk et ekstremt sløseri å kjøpe flaskevann på butikken. Her er noen gode grunner til at du burde tenke deg om neste gang du vil kjøpe en flaske med vann.

Toppen av kapitalisme

Foto: pixabay

Charles Fishman er forfatteren av boken The Big Thirst.  Han mener det vanvittige salget av flaskevann er et bevis på dette er den absolutte topp av kapitalisme. «Det tilbys og selges enorme varianter av et i utgangspunktet gratis produkt.» Hvorfor ikke bare fylle flasken fra din egen spring? Det vannet er like godt og nesten gratis, betalt for det har du uansett.

Markedføring lurer deg til å kjøpe vann på flaske

Kim Jeffrey innførte det populære flaskevannet Perrier i USA. I boken Drinking Water: A History innrømmer Jeffrey at i starten forsto ikke folk poenget med å kjøpe vann. De fleste synes det var en helt dustete tanke å skulle betale for noe som er gratis. Perrier fikk da en ide om å markedsføre flaskevann som et statussymbol, noe som resulterte i at salget tok av og starten på at folk kjøpte flaskevann var for alvor i gang.

Siden har dette blitt omtalt som tidenes PR-kupp. Ved hjelp av fancy innpakning og markedsføring klarte man å selge en gratis vare dyrt.

Vannet fra springen er bedre

- Reklame -

Foto: Pixabay

En undersøkelse viste at en flaske med vann faktisk inneholdt flere bakterier enn de offentlige toalettene på Stockholms sentralstasjon. Dersom dette vannet kom fra springen, ville det vært klassifisert som udrikkelig. Vann som er tappet på flaske og sendt til butikken er allerede flere dager eller uker gammelt når man drikker det. Da hjelper det ikke så mye at det har vært lagret hundrevis av år i en isbre tidligere……

Bør ikke drikkes av barn under 7 år

På noen av vannflaskene kan man lese at «Bør ikke inntas regelmessig av barn under syv år». For eksempel på flasken til Ramlösa. Hvorfor?

Tenk på miljøet

Visste du at flaskevann skaper 1000 ganger mer CO2-utslipp enn vann fra springen? Naturen må lide både når man produserer flasker, transporter og resirkulerer dem.

Havet svømmer over av plast

Visste du at en plastflaske bruker nesten 500 år på å brytes ned? Forskere mener at i 2050 vil havet vårt bestå av mer plast enn fisk.

I følge akvariet i Bergen er det slik at hvert år dør over en million sjøfugl og 100.000 sjøpattedyr på grunn av plastavfall i havet. Visste du at i en stor albatross er det funnet opptil 119 korker som stammer fra plastflasker?

Nå har du fått noen veldig gode grunner til å tenke deg om både en og to ganger før du kjøper din neste flaske med vann. Del gjerne informasjonen videre slik at flere kan endre holdning og tenkemåte ovenfor dette!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Siste nytt

Advarsel fra lege: Å ta med telefonen på toalettet kan gi hemoroider – La telefonen ligge

Uansett hva man sier, er det mange av oss som gjør det.  Vi tar telefonen med oss på toalettet. Dette...

Prinsesse Märtha Louise fyller 48 år i dag – se det nydelige bildet Kongehuset har publisert i anledning dagen

I dag fyller prinsessen 48 år.  Det har vært et år med et stort medietrykk på prinsessen vår. Da nyheten...

Her befrir brødrene en havørn som har satt seg fast i en felle – tar en uforglemmelig selfie

Brødrene Michael og Niel Fletcher var ute og gikk tur i skogen en høstdag, da de kom over en...

240 norske ungdommer synger Bohemian Rhapsody – nå går videoen viralt

Første skoledag er en stor dag, enten du begynner i førsteklasse, femteklasse, første dag på ungdomsskolen eller på videregående...

Paret har prøvd å få barn i åtte år. Men så får de en overraskende beskjed

Ashley og Tyson Gardner hadde prøvd å få barn i åtte år. De holdt nesten på å gi opp,...

Datteren kaller moren sin for «feit» – Morens tilsvar er noe alle foreldre burde få med seg

Da Allison Kimmey gikk på videregående, var hun besatt av å ha den perfekte kroppen. "Jeg begynte å utvikle en...

Populære

Du liker nok disseRELATERT
Anbefalt for deg

Neste artikkel ⬇