onsdag, januar 29, 2020
Nyheter Pleier å du glemme bankkort, koder og nøkler? Tusenvis...

Pleier å du glemme bankkort, koder og nøkler? Tusenvis av svensker har latt seg «chippe»

-

Er du blant dem som til stadighet glemmer bankkort, pin-koder og nøkkelkort? Da kan fremtiden se lys ut for deg. 

Tusenvis av svensker har allerede fått injisert en microchip i hånden som gjør at de blant annet kan entre kontoret sitt uten nøkkel, kjøpe togbilletter, og shoppe. Utviklingen går raskt på området og det tar nok ikke lang tid før en slik chip kan erstatte alt vi bruker dagens bankkort, pin-koder og nøkkelkort til.

Reisebyrået TUI i Stockholm har allerede latt 100 av sine ansatte få en slik microcip, slik at de kan låse seg inn på jobb uten nøkkelkort.

En av dem som er fornøyd med ordningen er Marianne Stjernvall.

– Jeg synes det er virkelig smart. Nå har jeg alltid kortet mitt med meg. Og jeg håper jeg kan bruke det til mange flere ting i fremtiden. Som nøkkel til oppgangen min, eller på treningssenteret. Da slipper man å dra alt mulig med seg, men kan bare gå ut som man er, sier hun til dansk TV 2.

Logge på sosiale medier

Over 4000 svensker har allerede fått installert en chip i hånden sin, og flere sosiale medier ser nå på mulighetene for å bruke dette som pålogging. Det alternativet finnes allerede hos det sosiale mediet LinkedIn. Man kan holde hånden over appen på en telefon, og vips så logger man inn via chipen.

Det svenske togselskapet JS Rail har i følge Daily Mail allerede benyttet seg av slik teknologi i et år. Her kan man betale for togbillettene med chipen som er festet under huden.

Så da gjenstår det bare å se hvor langt teknologien tar oss. Kanskje bankkort, nøkler og pin-koder er et glemt kapittel om noen år? 

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kjøpmann nekter å selge energidrikker til barn under 16 år

Den danske kjøpmannen Allan Kring Bülow nekter å selge energidrikker til barn under 16 år. Og han krever ID i kassen. "Jeg kunne tjent penger...

Etter over 20 år alene: Ullared-Maritta (75) har endelig funnet kjærligheten

Den populære TV-serien "Ullared" har rullet over norske TV-skjermer i mange år, og gitt oss uforglemmelige opplevelser med Maritta og søsteren Gunnel og bestevennene...

John Arne Riise kjøper gaver til kona for 25.000 kroner i måneden

Tidligere fotballspiller John Arne Riise (39) har et svært høyt forbruk. Det kom frem da han deltok i TV-programmet "I lomma på Silje". I snitt...