Pleier du å kaste avokadosteinen? Ikke gjør det!

8568

Pleier du å kaste den store steinen i midten av avokadoen? Ikke gjør det – den er full av antioksidanter som kan bekjempe en rekke sykdommer.

Det finnes en rekke fordeler ved å spise avokadosteinen, skriver dagens. Her er 5 grunner til hvorfor du ikke skal kaste den:

Styrker immunforsvaret:

Den store steinen gjør immunforsvaret sterkere, slik at du bedre kan holde forkjølelse og andre kjedelige virus borte. I følge Healtyfoodhouse hjelper innholdet i avokadosteinen også å bekjempe sykdommer som allerede har brutt ut.

Forebygger kreft:

Kjernen inneholder flavonoider, en kraftig antioksidant som forebygger kreft, ifølge en studie i tidsskriftet Pharmaceutical Biology fra 2013. Blant annet ble det konkludert med at denne antioksidanten kan ødelegge kreftceller.

Bremser aldring:

Antioksidanter hjelper huden med å holde seg sunn og fremmer gjenoppbyggingen av kollagen, samt hindrer dannelsen av rynker.

Bra for fordøyelsen:

Avokadosteinens egenskaper kan bekjempe både diaré, infeksjoner og forstoppelse.

Gir et sunt hjerte:

Steinen er full av kostfiber som hjelper å holde kolesterolnivået nede, noe som er bra for hjertet. I tillegg motvirker alle antioksidanter både hjerteinfarkt og slag.

Du har nok registrert at avokadosteinen er knallhard. Den lar seg dermed ikke spise sånn uten videre. Men du kan bake steinen i ovnen, sett ovnen på 120 grader og la steinen ligge to timer i ovnen. Deretter kan du hakke den opp i små biter som kan males opp til pulver. Til dette kan du bruker blender eller et rivjern. Pulveret kan du blande i smoothie, havregryn eller yoghurt.

Her kan du se en detaljert video om hvordan du dra nytte av avokadosteinen:

SISTE NYTT

Advertisements