Pleier du å kaste den store steinen i midten av avokadoen? Ikke gjør det – den er full av antioksidanter som kan bekjempe en rekke sykdommer.

Det finnes en rekke fordeler ved å spise avokadosteinen, skriver dagens. Her er 5 grunner til hvorfor du ikke skal kaste den:

Styrker immunforsvaret

Den store steinen gjør immunforsvaret sterkere, slik at du bedre kan holde forkjølelse og andre kjedelige virus borte. I følge Healtyfoodhouse hjelper innholdet i avokadosteinen også å bekjempe sykdommer som allerede har brutt ut.

Forebygger kreft

Kjernen inneholder flavonoider, en kraftig antioksidant som forebygger kreft, ifølge en studie i tidsskriftet Pharmaceutical Biology fra 2013. Blant annet ble det konkludert med at denne antioksidanten kan ødelegge kreftceller.

Bremser aldring

Det finnes en rekke gode grunner til hvorfor du ikke skal kaste avocadosteinen. Foto: Pixabay

Antioksidanter hjelper huden med å holde seg sunn og fremmer gjenoppbyggingen av kollagen, samt hindrer dannelsen av rynker.

Bra for fordøyelsen

Avokadosteinens egenskaper kan bekjempe både diaré, infeksjoner og forstoppelse.

Gir et sunt hjerte

Steinen er full av kostfiber som hjelper å holde kolesterolnivået nede, noe som er bra for hjertet. I tillegg motvirker alle antioksidanter både hjerteinfarkt og slag.

Du har nok registrert at avokadosteinen er knallhard. Den lar seg dermed ikke spise sånn uten videre. Men du kan bake steinen i ovnen, sett ovnen på 120 grader og la steinen ligge to timer i ovnen. Deretter kan du hakke den opp i små biter som kan males opp til pulver. Til dette kan du bruker blender eller et rivjern. Pulveret kan du blande i smoothie, havregryn eller yoghurt.

LES OGSÅ
Hvilken banan velger du? Svaret kan påvirke helsen din

Her kan du se en detaljert video om hvordan du dra nytte av avokadosteinen: