Forsiden Nyheter Pleietrengende eldre ble servert fiskeboller på julaften. "Jeg synes det er så...

Pleietrengende eldre ble servert fiskeboller på julaften. «Jeg synes det er så trist»

Et av de store høydepunktene med julen er for mange julemiddagen. Enten om man spiser ribbe, pinnekjøtt eller juletorsk. Men for de eldre på Andøy Bo- og behandlingssenter ble ikke akkurat julaften det store når det kom til maten. 

Vesterålen online skriver i dag om beboerne på behandlingsenteret i Andøy kommune som ble servert fiskeboller på julaften. Ikke var de ferske heller, men én dag gamle.

NRK har snakket med Irene Eilertsen som har en 89-år gammel far som bor alene. Faren får ikke plass på sykehjemmet i kommunen selv om han er pleietrengende, og er avhengig av å få levert mat på døren hver dag. Maten er tilberedt på Andøy Bo- og behandlingssenter.

– Jeg dro hjem til min far for å være sammen med ham noen timer på julaften. Da kunne han fortelle at kommunen hadde levert fiskeboller i hvitsaus til middag. Jeg hadde heldigvis med meg en juletallerken med litt julemat, sier Eilertsen til NRK.

Det er så trist 

Eilertsen kan videre fortelle til NRK at hun har skrevet et klagebrev til kommunen, uten å få svar. Nå deler hun historien og synes synd på de eldre som selv ikke på julaften får servert skikkelig mat.

I brevet til kommunen skrev hun:

«Hvem av dere i administrasjonen kunne tenkt dere å få servert fiskeboller i hvit saus til middag på en julaften. Trodde ikke det sant da jeg kom til min far på ettermiddagen. Han kan og få servert pannekaker på en søndag. Hvor går grensen?

Kommunen har ikke plass på sykehjem, de gamle må ta til takke med smuler. Det gjelder besøkstiden og. Har faktisk tatt tiden, fire minutter var de innom. Noen har tid til å slå av en prat med de eldre ensomme menneskene som fortsatt bor hjemme. Skjønner at det er mange å besøke, men hvorfor har noen tid og andre ikke. Har hørt gjentatte ganger, hvor heldig du er som har familie i nærheten. Ja, hvordan hadde det vært om man ikke tok ansvar.

Det er ikke det minste rart at folket her jeg bor snakker om at de ikke ønsker å bli gammel i denne kommunen. Det er allerede de som har bosatt seg på Sortland, og flere blir det. Kanskje gjør jeg det selv med tiden, for Andøy Kommune er ingen plass å bli gammel i.»

Her blir maten til de eldre tilberedt. Foto: Andøy kommune

Rådmannen beklager

Rådmann i Andøy, Kirsten Lehne Pedersen beklager hendelsen ovenfor NRK.

LES OGSÅ
103 år gamle Julia tok gull - avslører hemmeligheten bak sin gode helse
LES OGSÅ
Jentene ble banket opp på bussen fordi de nektet å kysse

– Man skal ikke servere fiskeboller på julaften, det er ikke sånn det skal være. Hvis dette stemmer, så vil det bli fulgt opp, for å hindre at det skal skje på nytt, sier til NRK.

Slik skal det bare ikke være! Våre eldre fortjener skikkelig mat – hvem vil spise fiskeboller på julaften? Del saken videre for å sette fokus på at vi vil ha god og skikkelig mat til våre eldre innbyggere!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...