Hjem Nyheter Polen avlyser Roger Waters-konserter som følge av Pink Floyd-musikerens holdning til Ukraina-krigen

Polen avlyser Roger Waters-konserter som følge av Pink Floyd-musikerens holdning til Ukraina-krigen

Planlagte konserter Pink Floyd-grunnlegger Roger Waters skulle ha i Polen har blitt kansellert. Folk raser etter at musikerens uttalelser om krigen i Ukraina.

Konsertarrangøren Live Nation Poland bekreftet til BBC at de to konsertene som var planlagt i Polen nå er kansellert, men har ikke opplyst noe om grunnen til dette.

Kontroversen ble utløst av et åpent brev Waters skrev til Ukrainas førstedame, Olena Zelenska.

I brevet sier han til Ukrainas førstedame at «ekstreme nasjonalister i Ukraina har banet vei for denne katastrofale krigen i landet ditt».

Han anklaget ektemannen hennes, den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky, for å ha unnlatt å oppfylle sine valgkampløfter om å bringe fred til Donbas-regionen, og skal ikke ha nevnt Russlands ansvar for krigen med et eneste ord.

Som svar skrev Zelenska på Twitter at det var Russland som invaderte Ukraina og nå ødela byene og drepte sivile. «Roger Waters, du bør be presidenten i et annet land om fred fra», skrev hun.

Det åpne brevet fra Waters fikk byrådsmedlem Łukasz Wantuch i Krakow til å reagere: Han har gått ut og oppfordret folk til å boikotte konsertene.

Byrådsmedlemmene har utarbeidet en uttalelser der de erklære Waters som persona non grata. Det slaø stemmes over uttalelsen på et måte 28. september.

«Tatt i betraktning Russlands kriminelle angrep på Ukraina, samt det økende antallet krigsforbrytelser begått av russiske soldater som kommer frem i lyset, uttrykker rådmennene harme over tesene og uttalelsene fra Roger Waters i forbindelse med Russlands invasjon av Ukraina», heter det i resolusjonen.

Waters, som for tiden er på turné i USA, slo tilbake i et annet Facebook-innlegg med tittelen «Hey Łukasz Wantuch, Leave them kids alone», med henvisning til teksten til den klassiske Pink Floyd-sangen, Another Brick in the Wall.

Artisten har ifølge BBC benektet at han har kansellert konsertene selv.

Konsertarrangøren har avstått fra å kommentere.

Etter Russlands invasjon av Ukraina i februar, besluttet regjeringen å åpne Polens grenser for millioner av ukrainske kvinner og barn på flukt fra kampene.

Ifølge FNs flyktningbyrå, UNHCR, har nærmere 1,4 millioner ukrainere registrert seg for midlertidig beskyttelse i nabolandet Polen.

Hundretusenvis av flyktninger har blitt innlosjert i polske hjem.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com