in

Politiet advarer mot landeveisrøvere – ikke fall for disse triksene!

Veipirater har vært et økende problem over hele Norden de siste årene. Piratene oppholder seg typisk ved større veibaner. De stiller seg opp midt i veien og stopper bilen din. Dersom du ruller ned ruten vil disse piratene gjerne forsøke å selge deg gullsmykker (falske).

De har ofte en forklaring på at bilen deres har gått tom for bensin eller er havarert. De vil derfor selge smykkene sine billig, enten i form av betaling med bensin eller penger. Dersom du ikke slår til på tilbudet, ser man at veipiratene tyr til tvang og trusler.

Disse menneskene, de såkalte veipiratene, som begår slike forbrytelser, oppholder seg ofte nær større veier. De forsøker å tiltrekke seg oppmerksomhet ved å late som om de har problemer med bilen. Håpet deres er at du som medtrafikant skal stoppe for å hjelpe dem. Det vil selvfølgelig være mennesker som oppriktig har behov for hjelp i trafikken, men det beste er å ringe politiet, dersom du har mistanke om at personene er uærlige, skriver svensk politi på hjemmesiden sin.

TV2 har tidligere skrevet at E6 ved Østfold er et yndet mål for veipiratene i Norge.

Denne formen for tyveri og svindel kan bare motvirkes med følgende tre råd, mener svensk politi:

  1. Stop aldri bilen din dersom du er usikker. Ring heller politiet.
  2. Tenk over at du utgjør en sikkerhetsrisiko ved å stoppe på trafikkerte veier. Risikoen for ulykker stiger når man oppholder seg i eller ved veibanen.
  3. Dersom du stopper og blir offer for piratene, ring politiet umiddelbart.

Del gjerne denne informasjonen videre med venner og familie. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Bilisten mistenkte at han hadde sivilpolitiet i hælene. Da tok han tidenes dummeste vurdering!

Advarsel fra politiet: Får du denne tekstmeldingen bør du slette den umiddelbart!