in

Politiet avdekket profesjonell narko-liga i Tromsø: 13 siktet og 8 pågrepet

politi

Troms politidistrikt har avdekket et profesjonelt narkotika-nettverk med nedslagsfelt i Troms. Nettverket er mistenkt for innførsel og transport av narkotika til Norge over flere år. Dette melder Troms Politidistrikt i en pressemelding fredag.

13 personer er siktet, og 8 personer sitter nå i varetekt. Det er beslaglagt flere titalls kilo hasj.

Nettverket består av personer med tilknytning til Nord-Norge og Troms. Nettverket må beskrives som profesjonelt og har brukt kryptert kommunikasjon.

Det som regnes som hovedmannen bak nettverket ble pågrepet av spansk politi 02. november.

– Det pågår en utleveringsprosess. Han kommer opprinnelig fra Tromsø, sa Myrvoll ifølge avisa Nordlys på politiets pressekonferanse.

Han sier de nå jobber for å reise ned til Spania for å gjøre avhør av ham.

Flere politidistrikt har bistått i saken.

– Vi er godt fornøyd med å ha satt ut av spill et nettverk som vi mener over tid har tjent betydelige summer på innførsel av narkotika. Bekjempelse av kriminelle nettverk er en høyt prioritert oppgave i Troms politidistrikt. Dette er et av flere godt organiserte nettverk som er tatt ut de siste årene, sier Yngve Myrvoll, politiinspektør i Troms politidistrikt.

Gjennombruddet kom imidlertid sent i sommer. Beslag førte politiet til det de mener er hovedmannen bak narkotikanettverket, en tromsøværing som i flere år har bodd i Spania.

Fredag var 13 personer er siktet i saken. Åtte av disse er nå varetektsfengslet. Totalt har elleve av de 13 på et tidspunkt vært varetektsfengslet.

– Siktelsene kan utvides, påpeker etterforskningsleder Myrvoll.

Dette er personene:

Mann i 40-årene
Antatt hovedmann fra Tromsø, nå bosatt i Spania. Mistenkes for over tid å ha styrt nettverket og forsynt Nord-Norge med store mengder narkotika over tid. Pågrepet i Spania og begjært utlevert til Norge.

Mann i 60-årene
Mistenkes for å ha vært transportør av penger og narkotika nord-sør i Norge.

Mann i 40-årene
Mistenkes for å ha hatt en sentral rolle ifm distribusjonen og organiseringen i Norge, samt transporter av kontanter og narkotika.

Mann i 40-årene
Mistenkes for å ha hatt en sentral rolle i det lokale distribusjonsleddet i Tromsø. Antas å ha distribuert og solgt store mengder narkotika i Tromsø på vegne av nettverket.

Mann i 50-årene
Mistenkes for å ha vært sentral i det lokale distribusjonsleddet i Tromsø. Antas å ha distribuert og solgt store mengder narkotika i Tromsø på vegne av nettverket.

Mann i 30-årene
Mistenkes for å ha hatt en viktig rolle for nettverket ifm distribusjon fra østlandet og nordover. Antas å ha vært et avgjørende bindeledd på Østlandet før narkotikaen ble fraktet til Nord-Norge.

Mann i 30-årene
Mistenkes for å ha hatt en viktig rolle for nettverket ifm distribusjon fra Østlandet og nordover. Antas å ha vært et avgjørende bindeledd på Østlandet før narkotikaen ble fraktet til Nord-Norge.

Mann i 40-årene
Mistenkes for å ha hatt en sentral rolle i salgsleddet i Tromsø-området over lang tid.

Mann i 30-årene
Mistenkes for å ha hatt en rolle i salgsleddet i Nord-Norge.

Mann i 50-årene
Mistenkes for å ha lagt til rette for nettverket ved å blant annet håndtere depot for narkotika.

Kvinne i 40-årene
Mistenktes for å ha medvirket til distribusjon og salg av narkotika i Tromsø-området.

Mann i 20-årene
Mistenkes for å ha medvirket til distribusjon av narkotika i Tromsø-området.

Mann i 30-årene
Mistenkes for å være en underselger i Tromsø-området.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Europa strammer til – opptøyer i en rekke byer

Fredag tok familie og venner farvel etter ulykken i Tokagjelet