tirsdag, januar 25, 2022

Politiet ber publikum om tips i drapssak

Mest lest nå

En 28 år gammel mann ble knivdrept utendørs natt til første nyttårsdag. To menn er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Haugesunds Avis opplyser mandag at den drepte er 28 år gamle Kjetil Andre Østhus fra Torvastad. Han skal ha blitt knivstukket utendørs ved Presthaugblokkene i Haugesund, melder VG. De forteller videre at politiet skal ha fått melding om hendelsen klokken 01:28.

Det ble forsøkt livreddende førstehjelp på stedet, men mannen ble erklært død etter rundt en halvtime.


– Det var forklaringer fra vitner som var på stedet sammen med avdøde som ledet politiet til pågripelsene av de to siktede. De ble pågrepet i nærheten av åstedet, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sør-Vest politidistrikt til VG.

Den ene siktede er en britisk statsborger som skal være på besøk i Norge. Han er også en bekjent av den andre siktede som er en norsk statsborger. Begge de siktede er i starten av 20-årene.

– Vi vet at fornærmede har vært på en nyttårsfeiring i en leilighet i nærheten av åstedet, og at han sammen med noen venner var ute for å skyte opp fyrverkeri. I den forbindelse kom han i kontakt med de to siktede, og at han i den forbindelse blir drept, forteller Soma til Haugesunds Avis.

Nå er politiet ute og etterlyser vitner som kan ha sett noe.

– Hvis noen har informasjon i saken kan de melde dette til politiet på 02800 eller her: https://tips.politiet.no/sør-vest. Vi er spesielt interessert i å komme i kontakt med personer som har reagert på noe i Presthaugvegen nyttårsaften fram til politiet kom til stedet cirka klokken 01.30, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i en pressemelding fra Sør Vest Politidistrikt.

De to siktede hadde hvert sitt fengslingsmøte i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes mandag. Der ble den 20 år gamle britiske statsborgeren varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt avis- og kringkastingsforbud i hele fengslingsperioden, opplyser Haugesunds Avis.

Også den 23 år gamle nordmannen er blitt varetektsfengslet for fire uker.

– Han undergis også brev- og besøksforbud, samt avis- og kringkastingsforbud, i hele fengslingsperioden, skriver tingretten ifølge Haugesunds Avis i kjennelsen.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter