in

Politiet brøt seg inn i kunstgalleri for å redde livløs kvinne – fikk seg litt av en overraskelse

Politiet brøt opp dørene til et kunstgalleri i London for å redde kvinnen som lå bevisstløs over et bord – men det viste seg at hun var laget av teip og skumgummi.

Den livløse kvinnen politiet forsøkte å redde var kunstinstallasjonen med tittelen «Kristina» som for tiden er utstilt ved London-galleriet. Det melder Sky News.

Verket var bestilt av Steve Lazarides, som er tidligere agent for kunstneren Banksy og mannen som står bak galleriet Laz Emporium.


– Hannah som jobbet i galleriet den dagen hadde nettopp låst og gått opp for å lage en kopp te. Hun kom ned for å finne døren utenfor hengslene og to forvirrede politifolk, forteller Lazarides til Sky News.

Londons Metropolitan Police bekreter at de mottok meldinger om en person i nød fra personer som hadde passert galleriet denne kvelden.

– Politibetjentene dro til adressen. Der avdekket de at personen i nød faktisk var en utstillingsdukke, sier en talsperson for politiet til nettstedet Artnet News.

De forskrekkede politibetjentene fortalte Hannah at noen hadde varslet dem om at «kvinnen» hadde ligget urørlig i samme stilling i minst to timer. Dermed antok politiet at det kunne dreie seg om et hjerteinfarkt eller kanskje en overdose.

Installasjonen viser en kvinne iført joggesko og en gul hettegenser. Hun ligger bøyd over bordet med hodet i en skål med suppe. Det lange blonde håret skjuler ansiktet hennes.

At både forbipasserende og politi ble engstelig er kanskje ikke så rart. Skulpturen er svært realistisk. Det er den amerikanske kunstneren Mark Jenkins som har laget den, og det er Steve Lazarides’ søster som har sittet modell for kunstneren.

Dette er ikke første gang installasjonen som er stilt ut i galleriets vindu har vakt oppsikt. Artnet News forteller at ambulansepersonell ble tilkalt for å hjelpe kvinnen da skulpturen var utstilt ved kunst- og designmessen Decorex i oktober.

Galleriet opplyser at skulpturen ikke er til salgs. Men dersom den hadde vært på markedet ville prisantydningen være 18.000 britiske pund, altså nesten 220.000 norske kroner.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Jakten-bonden fant ikke kjæreste på TV – Men er nå lykkelig forelsket

prins harry

Harry: Dronningens syn på Chelsy Davys frilynte livsstil bidro til bruddet