torsdag, juni 4, 2020

Politiet: DERFOR skal du ikke varsle andre bilister om trafikkontroll!

Mest lest nå

Svenske Ingmars oppfinnelse for å kløyve ved er helt genial!

Ingmar Andersson er en svensk mann som plutselig ble verdenskjent over natten. Grunnen var en Youtubefilm som viser en oppfinnelse den svenske mannen har...

Vi har vel alle blitt møtt med en blinkende advarsel fra en annen bil, og vi vet at dette kan bety politi eller fartskontroll. Om det er lovlig å varsle andre, har blitt drøftet mange ganger.

Nå har politiet i svenske Nynäshamn fått masse oppmerksomhet for et Facebook-innlegg hvor de skriver om denne type varslinger.

Hjelper farlige sjåfører


Tirsdag hadde svensk politi trafikkontroll flere steder i landet, og det ble også gjennomført promillekontroll.

To sjåfører som ble kontrollerte, fortalte uavhengig av hverandre om en bil som hadde stoppet opp og svingt inn på en annen vei etter at han var blitt advart av bilister med blinkende lys.

Veien som bilisten tok, var en omvei for å komme unna kontrollen.

Politiet var klar over denne veien og tok informasjonen svært alvorlig. De kjørte etter med en gang, tok igjen denne bilisten og fikk stanset han. De møtte en mann som luktet sterkt av marihuana og føreren var tydelig påvirket av narkotika, skriver politimannen Magnus.

– Ønsker DU å varsle slike bilister? Du har ikke peiling på hvem som sitter bak rattet i biler som møter deg. Ved å varsle, kan du være med på hjelpe personer som er påvirket av alkohol eller stoffer til å slippe unna kontroll. Sjåføren du hjalp kan senere, kanskje like etterpå, forårsake skader og i verste fall død.

Vennligst tenk deg om før du advarer, avslutter politiet i innlegget!

Del gjerne videre for å få opp øynene til folk!

129,786FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter