torsdag, januar 23, 2020
Nyheter Politiet er oppgitt over publikum: -Mer opptatt av å...

Politiet er oppgitt over publikum: -Mer opptatt av å filme enn å hjelpe

-

En kvinne i Stavanger lå på bakken med brukket ankel og sterke smerter. Publikum var mest opptatt av å filme. Politiet er ikke imponert.

Etter melding om en ordensforstyrrelse, rykket Stavangerpolitiet natt til 18. juli ut til et utested i byen. Det viste seg at en kvinne hadde brukket en ankel, og trengte hjelp. Kvinnen hadde sterke smerter, og lå på bakken og skrek.

Hvorfor hun skrek var uvisst. Leder for forebyggende og patruljeseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, sier følgende til TV2:Det hadde ikke de som meldte inn situasjonen sjekket.

Ingen hadde sjekket hvordan det gikk med kvinnen. Derimot var flere opptatt av å filme. Ingen hadde heller tilbudt seg å hjelpe.

Alle har en hjelpeplikt overfor de som blir skadet. Det må folk ta på alvor, istedenfor å filme for å lage underholdning, sier Johansen

Politiet publiserte selv 19. juli et innlegg om saken på Facebook.

Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay

Ikke et engangstilfelle

Johansen forteller at er noe de har opplevd flere ganger.

Vi synes dette er en ukultur som brer seg i samfunnet. Mediene er blant de som kan ta tak i og løse dette. «Tips oss og få penger for det» er en medvirkende årsak, sier Johansen, i følge TV2.

Det er ikke kjent om personene som filmet hendelsen sendte filmen og bildene videre til medier eller om de delte det på sosiale medier, men Johansen er klar på at man kan bli straffet på flere måter som følge av oppførselen flere viste i denne situasjonen i Stavanger:

Det er forbudt å legge slike situasjoner ut på sosiale medier uten samtykke fra vedkommende. Det er også en grense for hvor pågående personer kan være i denne typen situasjoner, forklarer han.

Elin Floberghagen, som er generalsekretær i Norsk presseforbund sier: -Det beste er om mediene er tydelige på hva de ber om. En skal hjelpe først, og ta bilde etterpå.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...

Jenta som skrev «Fuck cancer» over ansiktet, er nå død

Kathryn Cartwright falt ut av rullestolen og slo seg kraftig i ansiktet. Da tok hun en selfie der hun hadde skrevet "Fuck cancer" over...

Den blinde jenta ble bedt om å fjerne hunden sin fra bussen. Mente førerhunder ikke kunne være svarte

Megan Taylor (22) fra Merseyside i England har vært blind siden hun skadet hodet sitt i en ulykke som 15-åring. Heldigvis får hun god...