Hjem Humor Politiet fikk høre om «fotofellen» til Stig – Dro rett ut for å ta bilder

Politiet fikk høre om «fotofellen» til Stig – Dro rett ut for å ta bilder

Stig hadde sett seg lei på bilister som råkjørte gjennom nabolaget. Så kom han på en god ide.

Saken om Stig Thorbjørn Rognli Dahlhaug fra Senja ble først omtalt av TV 2 for noen år siden, men fremdeles snakker folk om det morsomme påfunnet.

For hva kan man egentlig gjøre når man til stadighet observerer biler som kjører alt for fort forbi boligfelt hvor små barn leker. Selv har Stig to barn og både han og andre naboer bekymret seg for alle som kjørte fortere enn fartsgrensen på 60 km/t forbi husene deres.

– Råkjøringen har vært et problem i mange år. Veldig mange kjører i over 80 km/t, det er håpløse forbikjøringer og ikke minst kjører utenlandske vogntog veldig fort. De bryr seg ikke om fartsgrensen i det hele tatt. Men så snart jeg fikk plassert ut han her, så skjedde det noe, sa Rognli Dahlhaug til TV 2 da han for noen år siden bygget sin egen politimann som tilsynelatende utøver fartskontroll.

Stig og naboene hadde flere ganger rapportert råkjøringen til politiet, uten at noe skjedde.

Derfor gikk Stig ut i garasjen, hvor han bygde en politimann med refleksvest og kamera og plasserte den i veikanten, der den var klar til å ‘fotografere’ bilister.

Stig og den hjemmelagde politimannen. Foto: privat

Mest positive tilbakemeldinger

Politimannen til Stig ble raskt en «snakkis». Og ikke lenge etter at den var plassert kom politiet. For å ta bilder..

– Stort sett har jeg bare fått positive tilbakemeldinger. Men noen har også blitt sure og sinte. Politiet kom forbi fredag morgen for å ta bilder av min politimann, så det var nok noen som hadde ringt og tipset dem. Da tok jeg selv kontakt med lensmannskontoret og spurte om det var ulovlig. Men ifølge dem var det ikke trafikkfarlig. Og når jeg var så godt i gang, lurte de på om jeg ikke også kunne lage en politibil til å sette grøfta, sier Stig til TV 2.

LES OGSÅ: Ulf (74) har funnet en genial metode – slik skremmer han råkjørere

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com