in

Politiet frigir brutalt bilde av Espen Andersen Bråthen under angrepet

Espen Andersen Bråthen. Foto: Privat

Rettssaken etter drapene på Kongsberg er i gang. Espen Andersen Bråthen har erkjent straffeskyld, og nå får retten se brutale videoer og bilder av drapene.

Ifølge VG står Bråthen tiltalt for fem drap, elleve drapsforsøk og 13 tilfeller av grove trusler begått 13. oktober i fjor.

Etter at en omfattende tiltale ble opplest i retten, erkjente Espen Andersen Bråthen straffeskyld for alt. Det skriver TV 2.


– For hele. Jeg erkjenner straffskyld for hele, svarte han.

Bakgrunn: Fem mennesker mistet livet da en Bråthen begynte å skyte med pil og bue på tilfeldige personer i Kongsberg.

Fem mennesker mistet livet og to ble skadet i den tragiske hendelsen. En av de skadde skal ha vært en politimann.

Innledningsvis ble det hevdet at 37-åringen hadde konvertert til islam. Han skal tidligere ha truet med at noe kunne skje på en YouTube video fra 2017, som senere ble fjernet.

Det gikk imidlertid ikke mange dagene før politiet ifølge VG opplyste at Bråthen foreløpig ikke var siktet for terror, men at hypotesen om sykdom var styrket. 

En nær venn av Bråthen, fortalte Nettavisen at Bråthen i årevis har slitt med psykiske problemer, uten å ha fått skikkelig hjelp.

Politiet har frigitt et bilde av Espen Andersen Bråthen mens han skyter pil- og bue på Coop-butikken i Kongsberg. Foto: Politiet

Sendte SMS like før angrepet

Ifølge TV 2 mener politiet at Bråthen forlot leiligheten sin like etter klokken 18.00. I dette tidsrommet skal han også ha sendt en SMS for å sjekke kontoen sin. Telefonen la han så igjen hjemme, og dro så ut i gaten med pil og bue, samt fire kniver.

– Han har i avhør sagt at hans formål var å drepe så mange som mulig, sier aktor Christiansen ifølge TV 2.

I avhør skal 38-åringen ha forklart at matmangel var grunnen til at han utførte angrepene akkurat denne dagen. Politiet avkrefter at det var tilfelle etter at de sjekket kjøleskapet hans.

Det ble også tatt blodprøver av Bråthen samme kveld som angrepene fant sted. Det ble ikke funnet spor av verken alkohol eller rusmidler.

Andréa Meyer (52), Liv Berit Borge (75), Hanne Merethe Englund (56), Gun Marith Madsen (78) og Gunnar Erling Sauve (75) mistet livet da Espen Andersen Bråthen angrep dem.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mesternes Mester 2023

Dette er deltakerne i neste sesong av Mesternes Mester

familie

Ny studie: Å få tre eller flere barn kan bokstavelig talt få deg til å miste vettet