lørdag, juni 12, 2021

Politiet har fått svar på Petter Northugs blodprøve

Mest lest nå

Nå foreligger svaret på blodprøven til Petter Northug.

Det har blitt kjent at Northug kjørte 168 kilometer i timen i en 110-sone på E6 mellom Dal og Mogreina i august. Senere gjorde politiet også beslag av kokain i boligen til Northug. Selv fortalte han om skandalen via Instagram.

– Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg, skrev Petter Northug.


Det var også mistanke om at Northug kjørte i ruspåvirket tilstand, og på pressekonferansen etter skandalen fortalte Northug selv om det han omtalte som et alvorlig rusproblem.

– Jeg har et alvorlig rusproblem bestående av alkohol, narkotika og piller i forbindelse med periodevis hard festing, og det har blitt mye hard festing i det siste. Jeg har ikke tatt det på alvor, fornektet det og skjult det for folk rundt meg. Nå er konsekvensene det at det har blitt svært alvorlig og omfattende, sa han.

Tok blodprøve

Da Petter Northug ble stoppet av politiet måtte han avlegge blodprøve.

Onsdag morgen bekrefter politiet at det ikke er påvist alkohol eller rusmidler i blodprøven til Northug. Det melder Øst politidistrikt.

– Det ble ikke påvist alkohol eller andre rusmidler i blodet. Politiet frafaller derfor siktelsen som gjelder kjøring i ruspåvirket tilstand. Den foreløpige siktelsen for oppbevaring av narkotika og fartsovertredelse, opprettholdes, skriver politiadvokat Karoline Ekeberg i en pressemelding, ifølge VG.

Northugs advokat Halvard Helle forteller til avisen at Northug er letter over svaret.

– Petter er lettet over avklaringen. Selv om det i og for seg er det samme som han fortalte pressen i Trondheim. Det er klart at dette har betydning for den videre strafferettslige behandlingen av saken, sier advokaten.

MER OM SAKEN:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter