in ,

Politiet har startet søk i Madeleine McCann-saken

Madeleine McCann
Madeleine McCann forsvant i 2007.

Politiet forbereder seg på å gjøre et søk i et reservoar i Algarve-regionen i Portugal. Det skal ifølge en rekke aviser, blant annet Daily Star, være restene av Madeleine McCann de vi prøve å finne.

Dette er den første gangen siden 2014 politiet gjør en så konkret operasjon som den som nå forberedes. Avisa opplyser at det er tyske politimenn som leder søket på det avsidesliggende stedet som de mener Christian Brueckner pleide å besøke.

Brueckner, som er tysk statsborger, ble i 2020 pekt ut som hovedmistenkt i forsvinningssaken.


Stenger av en halvøy

Det offisielle søket skal starte 23. mai, og veiene i området blir trolig stengt av portugisisk politi. Daily Star skriver at en over en kilometer lang halvøy som når inn i reservoaret skal stenges under søket.

Folk i området har observert både polititelt og lastebiler.

Representanter fra britiske Scotland Yard har også ankommet, men har status som observatører.

Det er første gang siden 2014 politiet har iverksatt denne type søk etter jenta som var tre år gammel da hun i mai 2007 forsvant sporløst fra hotellrommet familien hennes disponerte i et leilighetskompleks i Portugal.

Utgravningene vettes å dekke både skogområder rundt det store menneskeskapte vannreservoaret, samt selve vannet.

Ifølge en innsider Daily Star har snakket med er det tyske myndigheter som skal lede etterforskningen.

– Portugisisk politi vil tilby logistisk støtte, men initiativet er tysk og det var de som ba om arbeidet som skal finne sted denne uken, sier kilden.

Hovedmistenkt tidligere dømt for overgrep mot barn

Cristian Brueckner som er hovedmistenkt i saken har ifølge CNN  tidligere blitt dømt for overgrep mot barn og soner for tiden en fengselsstraff i Tyskland.

CNN melder at den mistenkte bodde i Portugal i Algarve-regionen fra 1995 til 2007. Han leide et hus i Praia de Luz, samme området som Madeleine forsvant fra. Politiet bekrefter at mannen skal ha befunnet seg i samme område som Madeleine, dagen hun forsvant.

– Vi vet at han var på resorten omtrent en time før Madeleine sist ble sett rundt 21.00. Han tok da en samtale på sin portugisiske mobil fra en annen portugisisk telefon. Samtalen varte i en halvtime, sa politiinspektør Mark Cranwell til Sky News da det ble kjent at de hadde rettet fokus mot den tyske mannen.

Britisk politi har også bekreftet at to biler mannen eide har blitt observert i området rundt Praia de Luz.

«Den første bilen, en VW T3 veterancampingbil, hadde portugisiske skilter. Den mistenkte skal hatt tilgang til denne bilen fra rundt april 2007 til en gang etter mai 2007. Den ble brukt i og rundt området til Praia da Luz», skrev det britiske politiet i en pressemelding. De omtalte også den andre bilen mannen eide.

«Den andre bilen var en 1993 britisk Jaguar, modell XJR 6. Den hadde tyske skilter og var registrert i Tyskland. Man tror at bilen har vært brukt i Praia de Luz i 2006 og 2007.

Bilen var registrert i mistenktes navn, men dagen etter hennes forsvinning ble den omregistrert til en annen eier i Tyskland.»

Skal søke i to dager

Ifølge The Mirror var det ingen tydelige tegn på tilstedeværelse av tysk politi i dag. Portugisiske tjenestemenn har foreløpig ikke gitt noen offisiell kommentar.

Det er heller ikke klart hva som har foranlediget denne operasjonen. Foreløpig har det heller ikke kommet noe informasjon om hvorvidt det er et søk som har kommet raskt i gang etter at politiet i Tyskland mottok et nytt tips, eller om dette er noe som har blitt organisert over tid fra påtalemyndighetene som fortsetter å prøve å saken rundt Christian Brueckner.

Ifølge Mirror er det ventet at søket vil vare i minst to dager – og trolig utover det også, dersom politiet finner noe som kan være av relevans.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

apekopper

Nå heter det ikke lenger apekopper

Innspillingen av en ny Vera-sesong er i gang: Dette vet vi