torsdag, september 23, 2021

Politiet innrømmer: Bevismateriale i Tina-saken ble kastet

Mest lest nå

Innledningsvis i etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen ble det gjort DNA-undersøkelser av materiale som senere ble destruert. 

Fredag ble det kjent at politiet den 1. september hadde pågrepet en 50 år gammel mann, som er siktet for drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs. Mannen er også mistenkt for å ha drept 21 år gamle Tina Jørgensen i Stavanger i år 2000.

Les også: Politi-sekretæren meldte fra om Tengs-siktede i 1996


I begge sakene har det vært andre siktede: Fetteren til Birgitte Tengs ble siktet, tiltalt og frikjent for drapet på kusinen. Kjæresten ble siktet for drapet på den 21 år gamle Tina Jørgensen.

Til TV 2 beskriver advokaten til Jørgensens kjæreste metodene politiet benyttet seg av som «forferdelige».

– Jeg vet ikke hvorfor bevisene ble kastet, men jeg ser det i sammenheng med den holdning politiet hadde uttalt, om at de ikke hadde grunnlag for videre etterforskning. De hadde tatt mannen de trodde hadde gjort dette, noe som er et forferdelig utsagn, sier han.

DNA knytter ifølge politiet siktede til Birgitte-saken, men det finnes ikke noe tilsvarende bevis i Tina-saken.

Les også: Forsvarer: problematisk at politiet går ut med mistanke i Tina-saken

Når politiet likevel velger å gå ut med at siktede er mistenkt for drapet på Jørgensen, handler det blant annet om at politiet sitter på dokumentasjon på at han befant seg i Stavanger da hun forsvant, og at han ikke har et klart alibi.

TV 2 skriver at det fra før er kjent for offentligheten at det ble destruert bevis i Jørgensen-saken, tidlig på 2000-tallet.

Les også: Foreldrene åpner for å droppe erstatningskravet mot fetteren

Jørgensens kjæreste, som hele tiden har nektet straffskyld, og er tilkjent oppreisning og erstatning etter at Riksadvokaten henla saken mot han, har flere ganger stilt seg kritisk til politiets etterforskning.

Kjærestens forsvarer Atle Helljesen er kritisk til politietterforskningen tidlig på 2000-tallet. Om klienten sier han at han prøver å leve et normalt liv.

– Men det er klart at dette har tynget ham i mange år. Han er bevisst på at mange menigmenn i Stavanger støtter seg til politiets teori, sier Helljesen.

Les også: Nekter straffskyld i Tengs-saken

Politiet innrømmer mangelfulle rutiner i forhold til å håndtere bevismaterialet i Tina Jørgensen-saken.

– Vi skulle veldig gjerne hatt en del av det grunnlaget i dag. Vi har fremdeles noe materiale som i 2016 ble analysert, uten at en har funnet noe DNA å jobbe videre med.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter