At man ikke skal etterlate hverken dyr eller mennesker i en varm bil om sommeren burde vel nok være kjent for de fleste, men likevel er det hvert år noen som synder mot dette, og unnskyldningen er som regel at man «skulle bare». Det er ikke akseptabelt, og man skal alltid sørge for at det er mer enn en person til stede i bilen, spesielt hvis det er dyr eller barn det er snakk om.

Det fikk en to år gammel gutt fra Tyskland nylig erfare, da politiet måtte redde ham ut fra en brennende varm bil. Han var etterlatt alene i solsteken av moren – som hadde dratt på byfest!

Det er den tyske avisen Bild som melder dette, og kan videre fortelle at det var takket være noen oppmerksomme forbipasserende at gutten kom fra hendelsen med livet i behold.

Hendelsen skjedde forrige mandag under den lokale byfesten i den tyske byen Rheda Wiedenbrück, og gutten var ekstremt varm og hysterisk da han ble reddet ut.

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

Anmeldt for barnemishandling

Det antas at den lille gutten hadde skreket og grått i over en halv time før han fikk hjelp av politiet som til sist valgte å smadre ruten for å få ham ut. Knapt ti minutter senere dukket moren opp, og hun hadde følgende forklaring;

– Jeg har sett etter en venninne, og det tok litt lenger tid enn hva jeg hadde regnet med.

Moren ble tatt med til samtale med politiet, og hun er nå anmeldt for barnemishandling. De sosiale myndighetene er også involvert i saken som helt klart vil få et etterspill for den unge moren.

Så små barn kan ikke selv gjøre rede for seg eller komme seg ut av en varm bil ved egen hjelp, så han var heldig at det kom noen forbipasserende som tok ansvar og kontaktet politiet.

Takk og pris for at det finnes barmhjertige sjeler som gjorde det riktige og fikk gutten ut av bilen, for dette kunne ha gått langt verre enn hva det gjorde. Det skal ikke mange minuttene til før utfallet blir fatalt, så ser man barn eller dyr sitte alene i en varm bil skal man ikke vente for lenge med å gjøre noe. Det kan stå om liv eller død.

Del gjerne artikkelen så andre også blir oppmerksomme på hvor farlig dette kan være.

LES OGSÅ: De lot en mann sitte i en varm bil – Resultatet bør være en vekker for alle som lar dyr eller barn vente i bilen