Hjem Dyr Politiet med genial løsning for å gi mat og drikke til løshunder
Dyr

Politiet med genial løsning for å gi mat og drikke til løshunder

Dessverre er det ikke alle som burde gått til anskaffelse av husdyr. Mange mennesker skaffer seg dyr, uten å ta vare på de.

I Norge er spesielt katter et problem. Katter formerer seg raskt, og når eierne velger å ikke kastrere kattene eller ha kontroll på hvor de føder kattungene sine, får man mange husløse katter.

Mange steder i verden er det også et stort problem med løshunder. Hunder som hadde fortjent en familie som gir trygghet, kjærlighet, mat og drikke blir etterlatt til seg selv på gaten. Du har sikkert sett dem på ferieturer til forskjellige land.

Et stort problem i Peru

Som i mange latinamerikanske land er Peru et land som har fryktelig mange løshunder. De lider av sykdommer, sult og mishandling. En del av hundene i Peru har i følge nettstedet pawculture et hjem, men det er vanlig i Peru at man slipper hundene løs om dagen. De kan gå hvor de vil, uten tilsyn. Det er derfor vanskelig å si eksakt hvor mange hunder som bor på gaten og hvor mange som har et hjem.

Det skaper imidlertid et ekstra problem med denne kulturen. Mange av hundene som faktisk har et hjem, er ikke sterilisert. Så når de går på sine frie lufteturer parer de seg ofte med løshundene, og problemet med hjemløse hunder bare eskalerer.

Politiet med en genial løsning 

Tacana er en liten by i Peru hvor det lokale politiet bestemte seg for at noe måtte gjøres. De kunne ikke lenger gå å se på alle de sultende og tørstende hundene som vandret gatelangs.

De kom derfor på en glimrende idé hvor de har plassert ut forskjellige mat- og vannstasjoner for dyrene.

Foto: Facebook

Stasjonene er formet som lange rør og fylles daglig med vann og mat som hundene fritt kan forsyne seg av.

I videoen nedenfor kan du se hvordan det hele fungerer.

Vi synes dette var en fantastisk løsning. Samtidig er det godt å se at politiet også bryr seg om våre firbente venner. Del gjerne artikkelen dersom du mener at flere byer burde se på denne løsningen!

LES OGSÅVeterinær forklarer hvorfor det er så viktig å være tilstede når kjæledyr avlives

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com