torsdag, april 2, 2020

Politiet med klar advarsel – du sier vel ikke dette til barnet ditt?

Mest lest nå

Katarina Flatland blir mamma for første gang

Idol-programleder Katarina Flatland (30) og ektemannen Harald Meling Dobloug (31) blir foreldre for første gang til høsten. Paret delte den store nyheten i onsdagens episode...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

– Ta på deg bilbeltet, ellers kommer politiet og tar deg!

– Spis opp grønnsakene dine, ellers kommer politiet og tar deg!

Høres disse linjene kjente ut? Har du kanskje brukt dem selv ovenfor dine barn når de ikke vil gjøre som du sier? Det skal du i så fall slutte med umiddelbart, for det kan gjøre større skade enn du aner.

For mens hensikten sannsynligvis er å få barna til å gjøre noe de viser motvilje mot, risikerer man nemlig at barna blir engstelige, eller i verste fall redde for politiet, noe som kan gi dem store problemer senere i livet. Faktisk så store problemer at det svenske politiet har valgt å gå ut og advare mot denne praksisen ved å poste et innlegg på Facebook.

Ikke true barna med politiet 

I innlegget skriver de at barn som trues med politiet vil forbinde dem med noe negativt, og at det kan påvirke hvordan de kan komme til å reagere dersom de en dag kommer i kontakt med dem. Har de i utgangspunktet lært at politiet er «slemme» og kommer og straffer barn som gjør noe galt, kan barna være motvillige i situasjoner samarbeid er viktig.

Et eksempel som legges frem er dersom et barn går seg vill i skogen, så vil det kanskje velge å gjemme seg dersom det er politiet som leter etter dem, nettopp fordi de er redde for at politiet vil komme til å straffe dem når de blir funnet. Eller det kan være en situasjon hvor barnet nekter å samarbeide med politiet i forbindelse med en etterforskning, hvor det kanskje kan sitte inne med viktig informasjon som kan bidra til å løse en sak.

Foto: Polisen norra Lappland

Det er politimannen Emil Kågström hos politiet i Lappland som står bak innlegget som nå er likt og delt nærmere ti tusen ganger.

Kågström skriver videre at han har forståelse for hvorfor foreldrene velger å si denne type ting til barna sine, men ber dem også om å tenke på konsekvensene av dette, og slutte.

Vi kan vel alle kjenne litt på frustrasjonene når barna våre ikke vil gjøre som vi forteller dem, men å direkte true dem politiet er kanskje litt i overkant. Eller hva mener du? Del gjerne artikkelen så andre også ser hvilke konsekvenser disse forholdsvis uskyldige truslene kan få.

LES OGSÅDisse 10 tingene burde alle foreldre slutte med

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

EU-politiker hever stemmen – Steng dyremarkedene i Kina nå!

Den svenske EU-parlamentarikeren Fredrick Federly vil stenge dyremarkedene i Kina, skriver han i en debattartikkel i svenske Expressen. Det har vært mange spekulasjoner rundt oppstandelsen...

Nå bør du bytte strømavtale – prisene er historisk lave

Spotprisene på strøm er historisk lave, og det er store forskjeller mellom dyreste og billigste avtale. Nå oppfordrer forbrukerrådet alle til å bytte avtale. Strømprisene...

Henriette Steenstrup i viruskrangel med Henriette Lien

Henriette Steenstrup reagerer kraftig på en del ting Henriette Lien skriver om koronaviruset på Instagram-kontoen sin. Hun mener Lien mangler dømmekraft og sprer usannheter. -...