Forsiden Nyheter Politiet med klar advarsel - du sier vel ikke dette til barnet...

Politiet med klar advarsel – du sier vel ikke dette til barnet ditt?

-

– Ta på deg bilbeltet, ellers kommer politiet og tar deg!

– Spis opp grønnsakene dine, ellers kommer politiet og tar deg!

Høres disse linjene kjente ut? Har du kanskje brukt dem selv ovenfor dine barn når de ikke vil gjøre som du sier? Det skal du i så fall slutte med umiddelbart, for det kan gjøre større skade enn du aner.

For mens hensikten sannsynligvis er å få barna til å gjøre noe de viser motvilje mot, risikerer man nemlig at barna blir engstelige, eller i verste fall redde for politiet, noe som kan gi dem store problemer senere i livet. Faktisk så store problemer at det svenske politiet har valgt å gå ut og advare mot denne praksisen ved å poste et innlegg på Facebook.

Ikke true barna med politiet 

I innlegget skriver de at barn som trues med politiet vil forbinde dem med noe negativt, og at det kan påvirke hvordan de kan komme til å reagere dersom de en dag kommer i kontakt med dem. Har de i utgangspunktet lært at politiet er «slemme» og kommer og straffer barn som gjør noe galt, kan barna være motvillige i situasjoner samarbeid er viktig.

Et eksempel som legges frem er dersom et barn går seg vill i skogen, så vil det kanskje velge å gjemme seg dersom det er politiet som leter etter dem, nettopp fordi de er redde for at politiet vil komme til å straffe dem når de blir funnet. Eller det kan være en situasjon hvor barnet nekter å samarbeide med politiet i forbindelse med en etterforskning, hvor det kanskje kan sitte inne med viktig informasjon som kan bidra til å løse en sak.

LES OGSÅ
Lisa mistet sin ett år gamle datter - nå advarer hun andre foreldre mot å gjøre den samme feilen med bilstolen
LES OGSÅ
Bussjåføren kastet av elev og har en klar beskjed til foreldrene: Vi skal ikke behøve å oppdra deres barn

Foto: Polisen norra Lappland

Det er politimannen Emil Kågström hos politiet i Lappland som står bak innlegget som nå er likt og delt nærmere ti tusen ganger.

Kågström skriver videre at han har forståelse for hvorfor foreldrene velger å si denne type ting til barna sine, men ber dem også om å tenke på konsekvensene av dette, og slutte.

Vi kan vel alle kjenne litt på frustrasjonene når barna våre ikke vil gjøre som vi forteller dem, men å direkte true dem politiet er kanskje litt i overkant. Eller hva mener du? Del gjerne artikkelen så andre også ser hvilke konsekvenser disse forholdsvis uskyldige truslene kan få.

LES OGSÅ: Disse 10 tingene burde alle foreldre slutte med

Populært

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.