Nyheter Politiet med klar advarsel - du sier vel ikke...

Politiet med klar advarsel – du sier vel ikke dette til barnet ditt?

-

- Reklame -

– Ta på deg bilbeltet, ellers kommer politiet og tar deg!

– Spis opp grønnsakene dine, ellers kommer politiet og tar deg!

Høres disse linjene kjente ut? Har du kanskje brukt dem selv ovenfor dine barn når de ikke vil gjøre som du sier? Det skal du i så fall slutte med umiddelbart, for det kan gjøre større skade enn du aner.

For mens hensikten sannsynligvis er å få barna til å gjøre noe de viser motvilje mot, risikerer man nemlig at barna blir engstelige, eller i verste fall redde for politiet, noe som kan gi dem store problemer senere i livet. Faktisk så store problemer at det svenske politiet har valgt å gå ut og advare mot denne praksisen ved å poste et innlegg på Facebook.

Ikke true barna med politiet 

I innlegget skriver de at barn som trues med politiet vil forbinde dem med noe negativt, og at det kan påvirke hvordan de kan komme til å reagere dersom de en dag kommer i kontakt med dem. Har de i utgangspunktet lært at politiet er «slemme» og kommer og straffer barn som gjør noe galt, kan barna være motvillige i situasjoner samarbeid er viktig.

Et eksempel som legges frem er dersom et barn går seg vill i skogen, så vil det kanskje velge å gjemme seg dersom det er politiet som leter etter dem, nettopp fordi de er redde for at politiet vil komme til å straffe dem når de blir funnet. Eller det kan være en situasjon hvor barnet nekter å samarbeide med politiet i forbindelse med en etterforskning, hvor det kanskje kan sitte inne med viktig informasjon som kan bidra til å løse en sak.

Foto: Polisen norra Lappland

Det er politimannen Emil Kågström hos politiet i Lappland som står bak innlegget som nå er likt og delt nærmere ti tusen ganger.

Kågström skriver videre at han har forståelse for hvorfor foreldrene velger å si denne type ting til barna sine, men ber dem også om å tenke på konsekvensene av dette, og slutte.

Vi kan vel alle kjenne litt på frustrasjonene når barna våre ikke vil gjøre som vi forteller dem, men å direkte true dem politiet er kanskje litt i overkant. Eller hva mener du? Del gjerne artikkelen så andre også ser hvilke konsekvenser disse forholdsvis uskyldige truslene kan få.

LES OGSÅ: Disse 10 tingene burde alle foreldre slutte med

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Kattepusen ville være med på flybussen: – Den så så snill ut

Da bussjåfør Helge Madsen åpnet dørene på bussen, reiste kattepusen seg fra busskuret, og gikk rolig inn i bussen. "Den...

Dette blide paret ser så lykkelig ut, men vent til du ser hele bildet

For noen år siden feiret paret sin første bryllupsdag. De hadde hyret inn en profesjonell fotograf til å ta bilder av seg. Resultatet kan du se under. Dette bildet var ikke et planlagt bilde

Kohts nye video: «Tusen takk til norsk helsevesen!»

I januar kom nyheten at Christine Koht er rammet av kreft. Det nærmer seg et år på sykehus for...

Han ble mobbet for vekten sin. Så gikk han ned 84 kilo. Se hvordan han ser ut nå

Ethan Taylor har vært stor så lenge han kan huske. Han ble mobbet på skolen. Da han begynte å...

Bjørn Einar Romøren får strålebehandling i Tyskland: – Skal stråle livskiten ut av det som er igjen

Bjørn Einar Romøren (38) er i Tyskland for å få strålebehandling mot kreften. Den tidligere skihopperen er veldig positiv...

Hun var anti-fyllekjøring-kampanjens ansikt utad. Nå er hun død

Jacqui Saburido fra Austin i Texas var var bare 20 år gammel da hun og fire venninner ble påkjørt...