Hjem Nyheter Politiet med oppdatering i Spydeberg-saken: Bekrefter inntak av narkotika

Politiet med oppdatering i Spydeberg-saken: Bekrefter inntak av narkotika

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Politiet har nå fått analyser av blodprøvene fra de to tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) som døde i Spydeberg tidlig i januar.

Natt til søndag 8. januar mottok Øst Politidistrikt et nødanrop fra en privat adresse i Spydeberg om to unge jenter som hadde inntatt en mulig overdose med narkotika.

Saken skulle komme til å ryste en hel nasjon.

Da politi, ambulanse og legebil rykket ut til adressen fant de to livløse jenter, de to tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16), inne på adressen.

Også en tredje jente i tenårene ble funnet på adressen. Hun ble kjørt til sykehus for behandling, med mistanke om mulig overdose.

En mann på 20 ble siktet på stedet. Hendelsen fant sted på siktedes bopel, men det skal ikke ha vært en tidligere relasjon mellom søstrene og den siktede.

Siktede har hele tiden nektet straffskyld. Politiet pågrep også en ung mann som er mistenkt for salg av narkotika til jentene.

Blodprøver bekrefter narkotikabruk

Onsdag går Politiet ut i en pressemelding og oppdaterer om saken. Her forteller de at de tirsdag mottok analyser av blod- og urinprøver fra de avdøde jentene.

– Analysen viser at jentene har inntatt ulike narkotiske stoffer, men endelig dødsårsak kan ikke stadfestes før obduksjonsrapporten foreligger, sier  politiadvokat Benedicte Granrud i pressemeldingen.

Det ble imidlertid ikke påvist inntak av fentanyl eller protonitazen eller lignende. I påvente av endelig obduksjonsrapport ønsker ikke politiet å gi ytterligere informasjon om analyseresultatene.

Bistandsadvokat Inger Marie Støen sier til VG at foreldrene er orientert om politiets pressemelding. Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Ikke forlenget fengsling av de siktede

To menn har vært varetektsfengslet i saken, men politiet opplyste ifølge VG tidligere i februar at de ikke ville be om forlenget fengsling av dem.

– Vi mener det ikke lenger er fare for bevisforspillelsesfare, sa Granrud da, samtidig som hun opplyste at siktelsene mot dem er uendret.

En av mennene er siktet for uaktsomt drap etter dødsfallene. Den andre er siktet for å ha hensatt jentene i hjelpeløs tilstand, og for å ha solgt narkotika til dem.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com