Hjem Nyheter Politiet mottar hundrevis av tips om brudd på korona-reglene

Politiet mottar hundrevis av tips om brudd på korona-reglene

Flere av tipsene handler om folk som bryter karantenen etter de har testet positivt på korona. Politiet syns det er krevende at noen ikke skjønner alvoret i situasjonen.

Andre meldinger som kommer inn til politiet, handler om folk som bryter karantene etter å ha vært i utlandet, folk som er ulovlig på hytta, samlinger av store menneskemengder og folk som sier de er smittet og som truer med å smitte andre.

– Det er krevende at ikke alle skjønner ansvaret og tar inn over seg alvoret, sier politisjef for avdeling Sogn og Fjordane i Vest politidistrikt, Arne Johannessen, til NRK.

– Det er rett og slett et samfunnsansvar den enkelte har, sier han videre.

Spyttet og slikket

Ikke alle politidistriktene har oversikt over hvor mange tips de har fått inn. Tipsene kommer inn på forskjellige måter, noen ringer, andre sender e-post og noen bruker sosiale medier.

Men politiet i Trøndelag oppgir at de har fått inn rundt 115 tips. Vest politidistrikt fikk inn 50 tips bare i helgen.

Politiet i Sogn og Fjordane måtte rykke ut forrige uke, da en person som hevdet han var smittet av koronaviruset, spytta på gulvet, slikket seg på hendene og tok på ting på et kjøpesenter i Sogndal.

En 23 år gammel mann fra Kongsvinger-området dro på fest mens han satt i karantene etter et utenlandsopphold. Han måtte punge ut med 20.000 i bot.

– Noen av festdeltakerne visste dette og varslet politiet, sier påtaleansvarlig i Innlandet politidistrikt, Johan Martin Welhaven til NRK.

Hostet på andre

Troms politidistrikt oppgir at de har skrevet ut ett koronnarelatert forelegg, der en mann hostet og blåste på andre folk.

Forrige uke, måtte en mann i 40-årene punge ut 10.000 kroner i bot etter at han hostet og harket mot en ansatt på et legekontor i Stange i Hedmark. Mannen kom inn på legekontoret med munnbind. Han sa han var koronasmittet, og så tok han av seg munnbindet og hostet mot en ansatt.

En vekter på et kjøpesenter i Kongsvinger var på jobb, da en mann kom mot ham og hostet ham rett i ansiktet med vilje.

Politiet har tidligere varslet at de prioriterer brudd på smittevernloven i denne ekstraordinære situasjonen.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com