lørdag, januar 23, 2021

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Mest lest nå

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten er fulle selv, er på hytta eller i Syden.

«Jeg synes det er svært uansvarlig. Har man valgt å få barn, følger det med noen forpliktelser man må ta innover seg», sier Anne Kathrine Hofseth Gundersen, leder for forebyggende avdeling ved Ullensaker lensmannsdistrikt til TV 2.

Flere foreldre som ikke tar ansvar

Hun har jobbet i politiet i 19 år, og syns hun ser en endring der flere foreldre viser større grad av ansvarsfraskrivelse.


«Som mor er jeg veldig overrasket over at foreldre ikke tar mer ansvar. Når vi kommer over overstadig berusede 15-åringer, som ikke er i stand til å ta vare på seg selv, ringer vi foreldrene og ber dem komme og hente ungdommen», sier Hofseth Gundersen.

«Vi opplever da jevnlig at foreldrene ikke kan hente fordi de ikke er edru, er på hytta eller sågar har reist til Syden. Det virker som flere foreldre nå er mer opptatt av å realisere seg selv og forventer at andre tar ansvar for barna deres», sier hun videre.

Oppfordrer foreldre til å alliere seg

Politilederen oppfordrer foreldre til å alliere seg med familie eller venner hvis de selv er ute og reiser.

«Det er foreldrenes plikt å være til stede. Dersom jeg hadde hatt barn i ungdomsskolealderen, ville jeg aldri tatt sjansen på å reise bort, spesielt når de er på fest», sier hun.

Hofseth Gundersen forteller videre at de fleste foreldre som ikke kan hente ungdommen sin fordi de ikke er edru eller hjemme, blir flaue når hun ringer dem. Men hun opplever også at noen foreldre blir fornærmet og noen blir til og med aggressive.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter