Hjem Kjendisnytt Politiet skriver ut forelegg etter Farmen-fest

Politiet skriver ut forelegg etter Farmen-fest

Politiet i Finnmark åpnet etterforskning etter en omstridt reunion-fest blant flere av fjorårets «Farmen»-deltagere.

Festen de tidligere «Farmen»-deltagerne arrangerte har vært mye omtalt i mediene. Deltagerne hadde samlet seg i Porsanger i Finnmark som er hjemstedet til deltager Nils Kvalvik.

Under sammenkomsten ble det delt bilder og videoer på sosiale medier fra en fest lørdag kveld hvor deltagerne sto tett i tett og hvor noen drakk sprit fra samme flaske.

– «Farmen»-deltagere er forbilder for mange, og det at de utsetter seg selv, og andre, for risikoen som ligger i mulig smitte, er veldig skuffende. Brudd på smittevernregler er en politisak, så her må de eventuelt følge opp, uttalte Porsanger-ordfører Aina Borch til VG da saken ble kjent.

Etter nesten to måneder med etterforskning har politiet nå konkludert. Overfor Se og Hør bekrefter påtaleleder i Finnmark politidistrikt, Morten Daae, at politiet har kommet frem til at det utskrives to forelegg til arrangøren av festen.

Idrettslaget og en person får et forelegg på 20 000 kroner hver for å ha arrangert festen og brutt Smittevernloven.

– Etter gjeldende nasjonale regler på tidspunktet var det ikke lov å gjennomføre private arrangement innendørs med flere enn 10 personer, opplyser Morten Daae i Finnmark politidistrikt til ukebladet.

En av de som deltok på gjenforeningsfesten var presten Thor Haavik. Han gikk kort etter ut og beklaget hendelsen.

Å signalisere utad at man ikke tar hensyn til restriksjoner er dårlig og lite forbilledlig. Det beklager jeg, skrev han i et innlegg på egen Instagram-konto.

Haavik forklarte videre at festdeltakerne handlet i god tro, og hadde testet seg med både før de dro og når de kom fram (med bare negative prøver) så var vi å regne som en kohort», om vi har tatt feil med at vi er å regne som en kohort må vi ta støyten og boten for det.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com